Når du låner penge, så kan du trække nogle af dine udgifter til lånet fra i SKAT. Der kan være mange penge at hente, så det er vigtigt, at du sørger for at få alle de fradrag, du er berettiget til.

Som regel indskrives dette automatisk i din forskudsopgørelse, men det er en rigtig god idé at tjekke den igennem for at se, om det hele er kommet med. Du kan nemlig selv rette dine oplysninger, hvis det ikke skulle stemme overens med virkeligheden.

Fradragsregler ved lån

Du kan få skattefradrag for en lang række udgifter, og det gælder naturligvis også for de udgifter, du har i forbindelse med lån. Du får automatisk fradrag for de renter, du betaler på banklån, forbrugslån hos finansieringsselskaber og kontokortordninger, ligesom du får skattefradrag for både renter og bidrag for realkreditlån.

Det betyder, at det faktisk ikke spiller nogen rolle, hvilken gæld du afbetaler på. Du vil i alle tilfælde kunne trække renteudgifterne fra i din forskudsopgørelse.

Husk at få fradrag når du kan

Selvom informationerne automatisk indtastet i langt de fleste tilfælde, så er det som sagt en god idé at tjekke efter selv. Det kan også være, du har renter til et lån, som ikke står nævnt ovenfor. I det tilfælde skal du selv rette opgørelsen, så du kan få fradrag. Det gælder bl.a. for renter i private låneforhold og privat gæld, renter fra refusionsopgørelsen ved handel af fast ejendom, renter fra fælleslån i ejerforeningen samt renter af udenlandsk gæld.

I nogle særlige situationer skal du være ekstra opmærksom. Det gælder fx hvis du optager lån sammen med andre. Gør du det med din ægtefælle, så kan I dele fradraget mellem jer ved at skrive jeres individuelle andel ind i jeres forskudsopgørelse. Har du et lån med en medsøger, du ikke er gift med, så skal I kontakte SKAT for at ændre fordelingen.

Der findes naturligvis også nogle renter, som ikke giver skattefradrag. Det drejer sig om renter fra gæld, du har påtaget dig som arveforskud, renter, der påhviler andelsboligforeningen, samt renter for skatter og AM-bidrag.

Se også: Lån og dagpenge

Reglerne kan ændre sig fra år til år

Vær opmærksom på, at reglerne ændrer sig løbende, og de kan variere fra år til år. Derfor er det altid en god idé at tjekke, at du er opdateret på de nyeste regler, så du hverken kommer til at trække for meget eller for lidt fra i SKAT.

Du kan altid læse om de nyeste regler på SKATs hjemmeside, og hvis du er i tvivl om noget, så er det en god idé at kontakte dem for at høre nærmere om reglerne, så du har styr på din økonomi og dine fradragsregler.

For at læse mere om andre økonomiske begreber, udtryk og forhold, kan du med fordel tjekke vores ordbog om lån.