Lånemarkedet på nettet er ikke altid så gennemskueligt, men det behøver faktisk ikke være så komplekst for dig som forbruger. Få det store låneoverblik via ST Lån.

Vi har samlet online banker, hvor du kan sammenligne lån på 75000 kr.. I vores oversigt kan du desuden se renter, krav til alder og mulig låneperiode. Ansøg helt uforpligtende og find det bedste forbrugslån på 75.000 til dine behov.

 

Forbrugslån på 75.000 kr. – hvad er alternativerne?

Lån er ikke altid den eneste løsning og mulighed, hvis du står og mangler 75000 kr.. Vi vil derfor gerne komme med inputs til hvordan du ellers kan styrke din privatøkonomi og få flere penge mellem hænderne.

Vores 2 råd er meget almindelige og nemme at gå til:

1. Styrk din privatøkonomi

Det første råd er så jordnært, som at du kan styrke din egen privatøkonomi. Har du abonnementer du ikke bruger? Gammel ragelse på loftet der kunne rumme en værdi? Eller to biler holdende i indkørslen? Langt de fleste danskere har mulighed for at spare eller tjene flere penge, med en begrænset indsats.

Det gælder bare om at vide hvordan. Drag nytte af nettets mange sparetips, for at få inspiration til hvor du bør sætte ind. Det giver dig ikke 75000 kr. i løbet af én dag, Men kan hurtigt spare dig mange tusinde kroner hvert år.

2. Tag flere arbejdstimer (bijob)

Det mest oplagte alternativ er at tage flere arbejdstimer på jobbet, eller finde et bijob man fx. kan passe om aftenen eller i weekenderne. Hvis det kan give dig en 20 timer mere om ugen, kan det relativ hurtigt mærkes på kontoen.

Husk på at dine lånemuligheder afhænger meget af din privatøkonomi, rådighedsbeløb og månedlige indkomst. Så disse alternativer vil ikke kun styrke din økonomi, men kan ligeledes gøre dine chancer for at blive godkendt bedre og med lavere renter til følge.

Sådan foregår ansøgningsprocessen

Ansøgningsprocessen er helt ligetil at gennemføre, men hvis det er første gang du søger penge online, guider vi her fra A til B i ansøgningsprocessen.

 1. Start med at undersøge og sammenligne udbyderne, hvorefter du bør udfylde 2-3 ansøgninger, for at få det bedste udgangspunkt. Dels for at blive godkendt og dels for at finde den billigste løsning.
 2. Det første du skal gøre, er at vælge lånebeløb og løbetid. Her skal du være opmærksom på hvordan ændringer i løbetiden vil justere den månedlige ydelse op og ned. Det er vigtigt du vælger et niveau, hvor ydelsen er fornuftig ud fra din økonomiske situation.
 3. Ansøgningen sker ved at du udfylder personlige oplysninger, som navn, adresse mv. og i visse tilfælde skal du ligeledes uploade årsopgørelse og de tre seneste lønsedler. Det vil særligt være aktuelt, hvis du ønsker at låne 75.000 kr. Jo flere du søger om, desto mere ønsker de som udgangspunkt at se.
 4. Når ansøgningen er sendt afsted, får du typisk svar inden for 1-2 hverdage, men bliv ikke overrasket hvis svaret kommer samme dag. Du kan se de normale svartider i vores oversigt, selvom det ikke bør have betydning for hvem du vælger. Det vigtigste er trods alt at finde den laveste rente.
 5. Når du har modtaget lånetilbud retur, er det tid til at gennemse dem og vælge din foretrukne. Her bør du særligt fokusere på ÅOP-satsen. Når du har valgt din favorit, kan du nemt underskrive med din NemID signatur. Alt i alt en nem og helt ligetil proces.

Hvem kan låne 75.000 kr.?

Overvejer du at låne 75.000 kr. til en ny bil, renovation af boligen eller noget helt andet? Så er det en rigtig god idé at sætte sig ind i emnet fra start af. Her giver vi dig svar på de væsentligste spørgsmål om forbrugslån, så du bliver bedre rustet til processen og kan få et mere fornuftigt og fordelagtigt lån.

Først og fremmest er det vigtigt at vide, hvem der overhovedet kan låne 75.000 kr. Kravene kan variere fra udbyder til udbyder, og da hver ansøgning vurderes individuelt kan man ikke opsætte nogle helt faste kriterier. Her er dog de gængse krav, som du vil finde hos langt de fleste:

 • Du skal være fyldt minimum 18 år (dog ofte 21 eller 23)
 • Du må ikke være registreret i RKI
 • Du skal være dansk statsborger
 • Du skal have en fast indkomst (størrelsen på denne kan variere)

De første tre krav finder du hos alle udbydere, mens særligt det sidste kan variere. Der er nemlig stor forskel på, hvordan bankerne vurderer din økonomi og dermed hvem de vil godkende.

Hvad koster det at låne 75.000 kr.?

For det første er det centralt at forstå, at et lån i sidste ende er en udgift. Når du låner 75.000 kr., kommer du nemlig til at betale renter og gebyrer, og dermed bliver den samlede omkostning i sidste ende større. Hvor meget større afhænger af bankens priser og vilkår, men det afhænger også af din økonomi.

Ofte er der nogle faste gebyrer i forbindelse med eksempelvis oprettelse, betaling eller lignende. Disse ligger typisk fast for den enkelte udbyder og varierer derfor ikke afhængig af din økonomi. Derudover kommer renten, og denne kan til gengæld variere i høj grad afhængig af dit valgte lånebeløb, løbetiden og ikke mindst din kreditvurdering. Derfor er det nødvendigt at indsende en ansøgning for at kunne se denne, og du kan ikke nøjes med at gå ud fra renteeksemplet.

Det er derfor umuligt at sige på forhånd, hvad det koster at låne 75.000 kr. Hvis du indsender en gratis og uforpligtende tilbud, vil du dog kunne se det med det samme. Her får du nemlig oplyst din personlige ÅOP, som angiver lånets omkostninger i procent.

Denne sats beskriver altså de samlede årlige udgifter på lånet som en procentdel af det samlede beløb, og det gør det nemt for dig at sammenligne flere tilbud med hinanden for at finde det billigste.

Gode råd, inden du låner penge

Det er en stor beslutning at låne 75.000 kr., og du bør derfor altid overveje det grundigt. Her har vi samlet vores fem bedste råd til dig, der overvejer at optage et forbrugslån:

 1. Lån aldrig mere, end du har behov for
 2. Undersøg og sammenlign markedet nøje, inden du vælger
 3. Læg et omhyggeligt og realistisk budget for din økonomi
 4. Vælg en månedlig ydelse, der passer til dit budget
 5. Gå efter tilbuddet med den laveste ÅOP

Vælg en ydelse du er komfortabel med at betale

Den månedlige ydelse er det beløb, du betaler tilbage hver måned. Det er denne, der afgør, hvor lang tid du er om at betale de 75.000 kr. igen. Jo højere ydelse, jo hurtigere kommer du af med lånet, og jo lavere bliver de samlede omkostninger.

Men en for høj ydelse kan dog også have store konsekvenser, hvis du pludselig ikke er i stand til at overholde afbetalingen og derfor må betale dyre ekstragebyrer.

Gør derfor følgende, når du skal vælge din månedlige ydelse:

 1. Læg et budget over din økonomi, hvor du inkluderer alle faste og variable indtægter og udgifter
 2. Beregn hvor meget, du har til rådighed hver måned, når alt er betalt
 3. Efterlad en buffer til uforudsete udgifter, så du har luft i budgettet
 4. Vælg en månedlig ydelse, der passer til dit budget

På den måde kan du vælge en ydelse, der giver dig luft i budgettet og sikrer, at du har styr på økonomien hver måned, men hvor du samtidig kommer hurtigst muligt af med lånet igen.

Lån ikke mere end du behøver

Eftersom det koster penge at låne penge, så bør du kun låne det, du egentlig har brug for. Selvom du kan få en lavere rente ved høje beløb, så bliver de samlede udgifter større. Derfor bør du aldrig låne mere, end du har behov for.

Derfor bør du regne på det projekt, du låner til – hvad enten det er en bil, istandsættelse af køkken eller noget helt andet – så du kan få overblik over udgifterne. Så kan du planlægge og finde det helt rette beløb for dine behov.