Som enlig forsørger kan det nogle gange være svært at få økonomien til helt at hænge sammen, fordi man er ene om en række udgifter, som ellers ville kunne deles blandt to.

Det gælder især for udgifter til barnet, som hurtigt kan løbe op. Du har dog gode muligheder for at låne penge, hvis du blot har en fast indtægt, som du kan dokumentere over for långiver. Her ser vi på dine muligheder.

Søg penge som enlig forsørger

Der kan være flere situationer, hvor det er nødvendigt at optage et lån. Det kan være, at du står over for en større investering såsom bil eller bolig. Her vil et banklån umiddelbart være det mest optimale, når der er tale om de helt store beløb, fordi andre långivere ikke har kapacitet til at tilbyde så store lån.

Men det kan også være, at du mangler penge til en rejse for dig og dine børn, til renovering af lejligheden, nye møbler, elektronik, fødselsdagsgaver eller blot som supplement i en måned med mange uforudsete regninger og udgifter.

Her er forbrugslån som enlig forsøger en oplagt løsning, fordi du kan låne alt mellem få tusinde kroner og helt op til flere hundrede tusinde, og fordi du selv kan sammensætte det efter dine behov. Samtidig får du den frihed, at du kan bruge pengene til lige nøjagtig det formål, du ønsker. Og så betyder det mindre om du er enlig forsørger, pensionist eller studerende.

Se også: Lån penge som pensionist

Hvad er mine forudsætninger som enlig?

Som enlig har du i udgangspunkt nøjagtig de samme forudsætninger som andre. Du skal stadig leve op til långiverens krav, hvad enten det er i banken eller hos en online udbyder. Her gælder det, at du skal opfylde alderskriteriet, som kan ligge på 18 år og opefter, og at du skal være bosat i Danmark.

Samtidig er det vanskeligt (umuligt) at blive godkendt, hvis du er registreret i RKI eller Debitorregistret som dårlig betaler. Banken stiller som regel nogle højere krav til økonomi end udbyderne af online forbrugslån, men fælles er det, at du i stort set alle tilfælde vil skulle dokumentere en fast indtægt.

Så længe din indkomst er tilstrækkelig

Den primære bremseklods for langt de fleste, når de ønsker at optage et lån, er at indtægten ikke er tilstrækkelig. Her er kravene hos online långivere dog som regel lavere, hvorfor du som regel vil kunne låne små og mellemstore beløb, hvis du blot kan dokumentere en fast indtægt.

Det afgørende for dine muligheder er altså din indkomst. Derfor spiller det faktisk ingen rolle, om du er enlig forsørger eller ej, da långiveren udelukkende kigger på de økonomiske informationer, de får fra medsendte lønsedler eller årsopgørelse. Af den grund har du som enlig forsørger fortsat gode muligheder for at låne penge til lige det, du har behov for.