Mange danskere vælger at låne 30000 kr. til at finansiere et køb af nyt køkken, campingvogn eller for at kunne tage familien med på ferie. En af de mange fordele ved at søge om lån på nettet er, at det er nemt og ligetil. Vi hjælper dig med at få overblikket, så du ender med et godt forbrugslån, til en lav rente. Ansøg flere steder, for at finde den billigste løsning.

Billigt lån på 30.000 kr.

Det er helt gratis og uforpligtende at søge.

På denne side kan du få overblik over hvilke lånefirmaer, der kan tilbyde dig lån på 30000 kr.. Stlaan.dk har valgt at lave oversigten for at hjælpe dig som forbruger. Det er nemlig vigtigt at du altid gør et grundigt stykke forarbejde, hvis du gerne vil finde de laveste renter.

Rente ved lån af 30000 kr.

Renten ved at lån af 30000 kroner afhænger meget af, hvilken økonomi du har og hvilken afdragsperiode du vælger. Den helt overordnede hovedregel er, at jo bedre din privatøkonomi er, desto lavere rente vil du opnå.

Når vi bringer renten på banen, er det ikke fordi du kan påvirke den direkte, men indirekte kan du selv påvirke den meget. For ved at søge hos 2-3 firmaer på samme tid, vil du nemlig lettere kunne modtage mange lånetilbud retur.

Tilbud du herefter kan sammenligne og udvælge den med den laveste rente. Det kræver ikke meget logik for at regne ud, dine chancer for en god rente bliver større, jo flere steder du søger. Den pointe kan vi ikke understrege nok. Det skal samtidig nævnes at renten faktisk ikke er den vigtigste sammenligningsparameter, da den ikke inkluderer startgebyrer og løbende gebyrer. Så renten giver en rigtig god indikation, men faktisk er ÅOP det nøgletal du bør holde særligt øje med.

De fleste danskere kender til renten, men faktisk bør du fokusere mere på ÅOP, da den medregner samtlige omkostninger. Når du sammenligner lån på 30000 kr. bør du altså gå efter den laveste ÅOP.

Hvad koster det at låne 30.000 kr.?

Ønsker du at låne 30.000 kr. vil det helt sikkert være relevant, at kende til de samlede kreditomkostninger. De vil nemlig variere en del fra udbyder til udbyder – og alt efter hvilke løbetid du vælger.

Der er udbydernes kreditvurdering der afgører hvilken rente og vilkår du får tilbudt, men vi har alligevel prøvet at regne på tallene, for at give dig et godt indtryk. Det vil give dig en fornemmelse af, hvilke omkostninger du ca. kan forvente ved et lån på 30.000 kr.

Låneberegning af prisen

I vores låneberegning af prisen vil følgende parametre være gældende. Hvis du allerede selv kender disse tal, kan du med fordel prøve at indsætte dem i en af beregnerne på nettet.

 • Beløb: 30.000 kr
 • Årlig rente: 8,50 %
 • Løbetid: 50 måneder
 • Stiftelsesomkostninger: 800 kr.

Resultatet af beregningen

Vores resultat af beregningen har medført en ganske fornuftig ÅOP på 10,22 før skat. Om du kan opnå en tilsvarende lav ÅOP er tvivlsomt, da det vil kræve en meget sund privatøkonomi.

Ydelsen er på omkring 733 kroner, hvilket er et beløb de fleste danskere vil kunne undvære hver måned. Sørg for at ydelsen er markant mindre end dit rådighedsbeløb, så din økonomi kan bære de månedlige afdrag. Her er de tørre tal for beregningen:

 • Samlet omkostning: 36.638,56 kr.
 • Månedlig ydelse: 732,80 kr.
 • ÅOP før skat: 10,22 %
 • ÅOP efter skat: 7,16 %

Det koster dig 6.638,56 kr.

Det mest centrale for dig, er at vide hvad det koster dig at låne 30000 kroner samlet set. Her er prisen på 6.638,56 kr. ud fra vores eksempel. Det kan lyde som en høj pris for et lån på 30.000 kr., men er det faktisk ikke. Man skal nemlig huske på, at man vel og mærke har pengene i over 4 år.

Ikke desto mindre er det en god idé altid at klargøre sig, hvad de samlede låneomkostninger bliver, uanset om du fx. vil låne 30000 eller 50000 kroner. Det kan nemlig sætte dine tanker i gang og vil sikre, at du gør det velovervejet. For hvis du føler dte bliver alt for dyrt, kan du altid blot takke nej til de lånetilbud du modtager.

Du forpligter dig aldrig til noget, før du har underskrevet selve låneaftalen. Den bør du derfor gennemlæse grundigt og tænk dig gerne om to gange, inden du skriver under.

Lån 30000 kr. – Gode råd

Vi vil her give dig et par gode råd med på vejen. Vi ved at man kan blive overdynget med viden og gode tips, så vi har udvalgt de 4 klart vigtigste låneråd:

 1. Ansøg mindst 2-3 steder.
 2. Vælg en md. ydelse der matcher din økonomi.
 3. Sammenlign tilbuddenes ÅOP (ikke kun renten).
 4. Læs altid låneaftalen grundigt igennem.

Alle punkter er i sig selv afgørende, men særligt pkt. 2 er noget mange danskere har vanskeligt ved. Skal man lige vælge at have pengene i 36, 40 eller 48 måneder. Det kan lyde som en begrænset forskel, men de samlede renteomkostninger vil være vidt forskellige. Så du betaler en del mere, blot for at have pengene i fx. 4 eller 8 måneder mere.

Så hvis du har mulighed for at afvikle gælden hurtigt, bør det altid være at foretrække. Omvendt må du ikke vælge en månedlig ydelse, der gør du får svært ved at overholde din betalingsforpligtelse. Så det gælder om at finde mellemejet, der matcher din økonomiske situation. Såfremt du har begrænset kendskab til dit rådighedsbeløb, bør du helt sikkert bruge lidt tid på at få lagt et budget.

Hvor bør jeg låne 30000 online?

Der melder sig ofte en række spørgsmål når man skal låne penge, ikke mindst hvis det er første gang man ansøger online. Et af de mere udbredte og relevante spørgsmål er, hvor du bør låne 30000 kr. online?

Vi ville ønske at der var ét facit, men det er der desværre ikke og derfor er du nødsaget til at forholde dig til en række aspekter. Det indebærer bl.a. følgende:

 • Selskabernes renter og vilkår
 • Dine egne behov
 • Har du særlige ønsker?

Det er klart, at selskabernes renter og vilkår har meget at sige. Det er dem der i sidste ende definerer hvem der er billigst og dermed hvor du formodentlig bør låne pengene. Det er derfor vi kun viser selskaber, hvor du kan søge 30.000 kr. i vores oversigt. Så du kan nøjes med at forholde dig til relevante udbydere, i din situation.

Det er dog vigtigt at du ikke glemmer dine egne behov, eller hvis du har særlige ønsker. Prisen er ikke altid alt. Det kan være du foretrækker muligheden for at sætte ydelsen på pause, for at udbetale hele lånet før tid eller lignende. Det er ikke givet, at du har disse muligheder helt omkostningsfrit.

Hvis det er i dine overvejelser, bør det derfor ligeledes indgå i din beslutningsproces. Næppe som en altafgørende ting, men som tungen på vægtskålen, hvis to lånetilbud minder om hinanden. Kom i gang med at ansøge gratis og uforpligtende via vores oversigt øverst.

Hvordan får jeg svar og accepterer aftalen?

Når du har ansøgt, er det blot at vente på svar. Udbydernes svartider er forskellige, men ofte hører du fra dem samme dag. Så hurtigt går det! Du får typisk svar pr. mail, hvorefter du kan gennemse låneaftalen og læse om vilkårene.

Vælger du at accepterer aftalen sker det nemt via din NemID signatur. Den er blevet en fast bestanddel hos nærmest alle selskaber online, da det gør processen nemmere og hurtigere for begge parter. Så afvent svar på din mail og underskriv digitalt efterfølgende, hvis du gerne vil sige JA.

Held og lykke med ansøgningsprocessen – vi håber du kan bruge vores råd og anbefalinger!

Det skal du være opmærksom på

At låne 30.000 kroner kan være en stor beslutning, og det er vigtigt at tage hensyn til forskellige faktorer, der kan påvirke ens evne til at betale tilbage. Når man tager et lån, er der flere faktorer, der skal overvejes for at sikre, at man vælger den bedste løsning.

En af de vigtigste faktorer, der kan påvirke ens lånemuligheder, er ens kreditværdighed. En god kreditværdighed betyder, at man er mere tilbøjelig til at blive godkendt til lån og til at få en lavere rente. Derfor kan det lån 30000 kr. være en god ide at arbejde på at forbedre sin kreditværdighed, før man ansøger om et lån.

En anden faktor, man skal overveje, er renten. Det er vigtigt at undersøge forskellige lånemuligheder for at finde det lån, der tilbyder den laveste rente. Man kan også overveje at tage et lån med en fast rente, da det giver en bedre sikkerhed mod eventuelle rentestigninger.

Løbetiden på lånet er også vigtig at overveje. En kortere løbetid betyder, at man vil betale mindre i renter, men ens månedlige betalinger vil være højere. En længere løbetid betyder, at ens månedlige betalinger vil være lavere, men man vil betale mere i renter i det lange løb.

Derudover kan det også være en god ide at overveje, om man vil tage et lån med eller uden sikkerhed. Et lån med sikkerhed betyder, at man stiller noget som pant for lånet, hvilket kan resultere i en lavere rente. Men hvis man ikke er i stand til at betale tilbage, kan man miste den pant, man har stillet.

Endelig er det vigtigt at overveje ens egne økonomiske forhold og evne til at betale tilbage. Man bør kun tage et lån, hvis man er sikker på, at man kan betale det tilbage inden for den aftalte periode. Det er også en god ide at oprette en tilbagebetalingsplan for at sikre, at man kan betale tilbage i tide.

I sidste ende er det vigtigt at tage sig tid til at undersøge forskellige lånemuligheder og overveje forskellige faktorer for at finde det bedste lån til ens specifikke situation. Det kan tage lidt ekstra tid og kræfter, men det kan spare en for meget stress og ubehag i det lange løb.

Hvem kan låne 30.000 kr.?

Generelt kan enhver myndig person med en fast indkomst ansøge om et lån på 30.000 kr. Der er dog visse krav, som skal opfyldes, før man kan få godkendt en låneansøgning.

En långiver vil typisk foretage en kreditvurdering af ansøgeren for at vurdere risikoen ved at låne penge ud. Kreditvurderingen tager højde for ansøgerens økonomiske situation, herunder indtægt, udgifter og tidligere betalingshistorik.

Hvis ansøgeren har en stabil og tilstrækkelig indkomst, og hvis kreditvurderingen viser, at ansøgeren har en god kreditværdighed, er der en god chance for, at ansøgningen vil blive godkendt.

Lån 30000 kr. trods RKI

Det kan være en udfordring at få godkendt en låneansøgning på 30.000 kr., hvis man står registreret i RKI (Registret for dårlige betalere) eller andre registre over personer med betalingsanmærkninger.

RKI-registrering betyder, at långivere vil anse ansøgeren for at have en høj risiko for at misligholde betalingerne, og derfor vil mange firmaer afvise låneansøgninger fra personer med RKI-registrering. Det er samtidig en dårlig idé at gældsætte dig yderligere, hvis du har økonomiske vanskeligheder. Du bør i stedet søge økonomisk rådgivning, for at komme økonomisk på fode igen.

Personer der er registreret i RKI, er typisk også personer, der ikke har en så høj indtægt, hvilket fører til lån med lav indkomst. Dette er en mulighed, men man skal være meget bevidst omkring hvad man foretager sig.

Uanset hvilken mulighed man vælger, er det vigtigt at undersøge forskellige långivere og deres vilkår grundigt, før man ansøger om et lån. Det er også vigtigt at huske på, at låntagning indebærer en vis risiko, og at man kun bør tage et lån, hvis du er sikker på, at du kan tilbagebetale det.

FAQ

1. Hvem kan ansøge om et lån på 30.000 kr?

Alle kan i princippet ansøge om et lån på 30.000 kr. Dog vil dine personlige økonomiske forhold, herunder din indkomst, opsparing, og kreditvurdering, spille en stor rolle i din evne til at få godkendt et lån.

2. Hvad skal jeg bruge for at ansøge om et lån online?

Typisk skal du bruge dokumentation for din indkomst, samt eventuelle andre aktiver du måtte have. Udbyderen kan også bede om oplysninger om dine udgifter.

3. Hvordan kan jeg øge mine chancer for at blive godkendt?

En måde at øge dine chancer for at få et lån godkendt er ved at vise, at du har en stabil indkomst og er i stand til at betale pengene tilbage. Du kan også forsøge at forbedre din kreditvurdering.

4. Hvad er de bedste lånemuligheder?

Dette afhænger af dine individuelle omstændigheder, herunder din økonomiske situation og hvad du har brug for pengene til. Det vigtige er, at du får indhentet flere tilbud så du kan sammenholde ÅOP-satsen med hinanden og vælge den billigste løsning.

5. Hvad skal jeg overveje, før jeg tager et lån på 30.000 kr?

Det er vigtigt at overveje, om du har råd til at betale lånet tilbage, samt hvilke betingelser og renter der er knyttet til lånet. Det kan også være en god ide at søge rådgivning fra en finansiel rådgiver, før du træffer en beslutning.

6. Hvordan beregner jeg tilbagebetalingensperioden?

Tilbagebetalingen på et lån vil afhænge af betingelserne, herunder renten og lånets løbetid. Mange långivere tilbyder online beregningstjenester, som kan hjælpe dig med at estimere din månedlige betaling og som giver dig et godt overblik over tilbagebetalingsperioden.

Læs også:
Lån 6.000 kr.
Lån 7.000 kr.
Lån 60.000 kr.
Lån 75.000 kr.
Lån 90.000 kr.
Lån 100.000 kr.
Lån 200.000 kr.
Lån 300.000 kr.
Lån 350.000 kr.