Har du brug for et lån på 150.000 kr.? Du har flere muligheder at vælge imellem som forbruger, men gør en indsats for at finde den billigste udbyder. Vi viser dig dine lånemuligheder online, så du nemt og enkelt kan komme i gang med at søge.

Find et godt forbrugslån på 150.000 kr.

Se hvor du kan låne 150.000 kroner via vores oversigt. Søg gratis og uforpligtende.

 

Hvad kræver det at låne 150.000 kr.?

Du bør helt sikkert overveje og gennemtænke, hvad det kræver at låne 150.000 kr. inden du underskrifter låneaftalen. For det er et meget relevant, men bredt spørgsmål, der kan inddeles i to aspekter.

  1. Hvilke krav er der fra udbydernes side?
  2. Hvad kræver det af din privatøkonomi?

Vi starter med at kigge på nummer 1, nemlig hvilke krav der foreligger fra udbydernes side. Det er nemlig meget forskelligt, omend flere af dem går igen. Disse helt fundamentalle krav sikrer nemlig firmaerne at du lever op til visse “standarder” som kunde.

Det indebærer at du ikke må stå i RKI, skal have dansk statsborgerskab og typisk skal være mindst 18 eller 20 år gammel. Noget langt de fleste kan sige JA til. Dernæst kommer aspekter som din indkomst, hvor nogle har krav, mens gældsforholdene kan have en indvirkning på om du bliver godkendt eller ej.

Det er svært at lave en rettesnor for din gæld, så derfor findes der ingen faste krav, men har du meget gæld vil det uden tvivl skade dine godkendelseschancer. Så en sund økonomi med en fast indkomst vil ofte være påkrævet, for at blive godkendt til et lån på 150.000 kr.

Det næste aspekt er hvad det kræver af din privatøkonomi. Det er noget mere vanskeligt at sige noget kortfattet omkring, da det indebærer rigtig mange elementer. Det mest centrale er, at din økonomi skal være klar til at “bære” dem månedlige ydelse fremadrettet.

Det vil sige, at hvis du låner 150.000 kroner til en md. ydelse på 1.300 kr., så skal du være parat på at undvære det beløb måned efter måned. Ikke bare to ud af tre, men hver eneste måned. Dette endda uden du bliver presset økonomisk, for så kan du hurtigt komme til at misligholde dine afbetalinger.

Har du først styr på dit budget, rådighedsbeløb og at der er plads til at betale den md. ydelse på fx. 1.300 kr. (tilfældigt tal), så er du godt stillet. Om du så er med på hvilke konsekvenser det har for din livsstil, er en anden snak.

For du vil pludselig have 1.300 kr. mindre til fornøjelse, som kan være alt fra biografture, til restaurantbesøg, ferier og lignende. Du bør derfor gøre op med dig selv, om lånet på 150.000 kr. er det værd og være indforstået med de implikationer det har på din privatøkonomi. Det er måden hvorpå du undgår, at træffe beslutninger du senere kommer til at fortryde.

De oplagte muligheder for at låne 150.000 kr.

Der er særligt 3 oplagte muligheder for at låne 150.000 kroner, som vi vil præsentere for dig i denne artikel. Du kender helt sikkert de to mest åbenlyse og udbredte; internettet og banken.

Den sidste mulighed der kan komme i spil, er hvis du har velhavende forældre, der kan være villige til at give dig et mindre lån. Omend der kan være klare fordele og ulemper ved den løsning. Få et indblik i hvilke fordele og ulemper der er ved at vælge de 3 forskellige løsninger.

Uanset hvad, har du rigtig gode chancer for at få et forbrugslån på 150.000 kr., spørgsmålet er mere hvad du foretrækker.

Internettet

Fordele og ulemper ved lån på nettet

Den klare fordele ved at søge lån på 150.000 kr. online, er helt klart at det er den nemmeste, hurtigste og mest ubesværede vej til pengene. Ingen vej er nemmere og med lave renter er udbyderne på nettet billigere end længe.

Der har tidligere været et syn på låneselskaberne online, som værende dyre og en dårlig løsning for prisbevidste forbrugere. Det er fortid og nu er vi faktisk derhenne, hvor du ikke kan være sikker på at bankens forbrugslån er billigst. Så konkurrencedygtige er flere online låneselskaber faktisk blevet.

Når du søger forbrugslån på 150.000 kr. online, sker det uden du stiller sikkerhed. Det indebærer i sig selv en fordel og ulempe. Fordelen er at det gør ansøgningsprocessen hurtigere og enklere, mens ulempen er at renten ofte bliver højere. Du kan derfor ikke forvente en rente på niveau med dit bolig- eller billån, hvor der typisk er stillet sikkerhed bag.

Omvendt vil 150.000 kroners lånet i banken ligeledes være uden sikkerhed, hvorfor deres rente må forventes at være tilsvarende højere. Her til sidst har vi opridset de forskellige fordele og ulemper, du bør kende til:

+ Hurtig ansøgningsproces – søg og underskriv på få dage.

+ Enkel og ligetil – du skal ikke stille sikkerhed eller svare på spørgsmål mv.

+ Mange valgmuligheder og du kan søge op til 500.000 kroner

+ Frihed til at bruge pengene som du har lyst

– Renten kan være høj hos visse udbydere

– Du har ikke mulighed for samme rådgivning, som i banken

Banken

Fordele og ulemper ved lån i banken

Banken vil være det oplagte valg for mange, specielt fordi det indebærer en større tryghed for nogle danskere. Muligheden for at kunne tage et møde eller snakke med ens bankrådgiver, kan virke betryggende på nogle.

På andre vil ventetiden og alt det indledende snak, være en stor ulempe. For du skal forvente at det vil tage flere dage og endda uger, før du ser de 150.000 kroner på din konto. Det går markant langsommere i banken, hvor de kreditvurdere dig langt grundigere og hvor de bl.a. vil se budgetter mm.

Om det ligeledes gælder ved lån på 150.000 kroner er svært at vide, men uanset hvad skal du forvente en langt mere tidskrævende og bureaukratisk ansøgningsproces. Hvorfor så vælge banken? Den altoverskyggende grund skal være, at du kan opnå en lavere rente og hvis du har et ønske om personlig rådgivning.

+ Du kan ofte opnå en lavere rente

+ Du kan få personlig rådgivning

– Mere besværlig og tidskrævende proces

– Du kan risikere at skulle begrunde formålet

Forældre

Fordele og ulemper ved forældrelån

Sidst er der forældrelånet, som de fleste danskere sikkert har hørt om eller overvejet. For det er en løsning, der kan spare dig rigtig mange renter og høje omkostninger. Vel og mærke hvis dine nærmeste (forældre) er villige til at låne dig pengene uden renter og har rigtig mange af dem selv!

På overfladen kan det lyde som den bedste løsning, men der er en række problemstillinger du bør huske på. Først og fremmest kan penge mellem venner eller familiemedlemmer, skabe nogle langvarige problemer, hvis du ikke kan betale dem tilbage til tiden. Der kan (desværre) ligge en potentiel konflikt i familien, hvis du vælger at søge penge den vej.

Dette vil dog afhænge meget af hvem du låner af og hvor forstående de generelt er. Men du bør ikke se bort fra det aspekt. Samtidig kan der være det pinlige aspekt ved at skulle bede om penge, hvilket bestemt ikke er sjovt. Men hvis det fx. er til en pilotuddannelse eller øvrige sunde formål, kan det måske gøre det lettere. Her er de fordele og ulemper vi ser:

+ Ingen renter og gebyrer

– En potentiel pengekonflikt i familien

– Det kan være pinligt/grænseoverskridende at bede om penge

Alt i alt er der fordele og ulemper ved alle 3 løsninger. Hvad du er mest til, ved du kun selv, men nu er du blevet præsenteret på de centrale aspekter du bør have med i overvejelserne.