Vælg det rigtige lånebeløb

Når du skal søge penge er det vigtigt at du får valgt det rigtige pengebeløb. Jo mere du låner, jo mere kommer du til at betale i omkostninger. Så det bedste råd er, at du ikke bør søge mere end du har behov for.

På denne side hjælper vi dig på vej til at få valgt et passende beløb, der matcher dine behov og det du har brug for. Vælg beløb for at se dine muligheder.

To spørgsmål er vigtige, når du skal have lagt dig fast på et beløb:

Hvad skal du købe?

Hvad har du planer om at købe? Er det et nyt køkken, til en ombygning eller en smart motorcykel. Det har en stor betydning for dit pengebehov og du bør få prisen slået fast først. Desværre vælger mange at gøre det i omvendt rækkefølge, inden det reelle pengebehov er klarlagt.

Så hvis du ikke allerede kender prisen på den ferie, det køkken eller den fladskærm du drømmer om, så find ud af det først.

Hvor meget mangler du?

Når du ved præcis hvad prisen er, bør du nemt kunne vurdere din økonomi og hvor mange penge du har på kontoen. Det hjælper dig med at vurdere om pengene skal finansiere hele eller dele af købet.

Er det ikke lige simpelt nok? Denne fremgangsmåde kan helt sikkert virke simpel og ligetil, men der er alligevel mange som ikke følger den. De vælger i stedet et lån på 30.000 eller 40.000 kr. fordi det er runde og “passende” tal.  Beløbet bør altid være velbegrundet og aldrig tilfældigt.

Muligheder alt efter lånebeløbet

Dine muligheder på nettet afhænger meget af pengebeløbet. Det er derfor STlaan.dk har lavet oversigter, hvor du kan se alle dine muligheder alt efter hvad du søger. Som du vil opdage, bliver der færre firmaer desto højere beløb du søger.

Du vil opleve at lånemulighederne skifter og varierer, alt efter hvor mange penge du efterspørger. Det giver derfor rigtig god mening med disse skræddersyede oversigter, der giver et nemt overblik og hjælper dig godt i gang.

Vi håber du finder det du søger. Det kan i hvert fald være med til at give dig overblik over dine muligheder på nettet.

Tommelfingerregel ved boliglån

Inden for boliglån gælder der en tommelfingerregel for, hvor meget du kan få godkendt. Det afhænger i høj grad af to aspekter; dit rådighedsbeløb og din gæld. Tommelfingerregler kan give en god indikation af dine muligheder.

Gældsreglen

Husstandens gæld / Husstandens bruttoindtægt < 3,5

Det betyder med andre ord at forholdet mellem gæld og indkomst ikke må overstige faktor 3,5. Der er mange banker og realkreditinstitutter der arbejder ud fra dette forhold.

3 x bruttoårsindtægt

En anden tommelfingerregel er, at du kan søge 3 x bruttoårsindtægten, forudsat at du ikke har gæld. Det er forskelligt om der regnes med 2,5 eller 3 som faktor. Hvis du har en indkomst på 300.000 kr. kan du altså forvente at kunne låne ca. 750-900.000 kroner.

*Det er vigtigt at understrege disse tommelfingerregler kun gælder ved boliglån. Ikke ved de finansieringsløsninger du søger online eller hos bilforhandleren. Her vil andre forhold typisk være gældende.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål vedrørende ansøgning, hvilke beløb du skal søge eller andet relevant. Så vil vores kundeservice besvare dine spørgsmål bedst muligt.