Har du brug for et lån til at flytte hjemmefra? Det kan være til de månedlige udgifter, til depositum og de ting du nu skal have i lejligheden. Det er ikke kun et stort spring personligt, men ligeledes på den økonomiske side. Så det er vigtigt du er klar på den økonomiske fremtid der venter dig, hvor husleje og mad ikke længere er gratis.

Vi ser på dine muligheder for at låne penge til at flytte hjemmefra og giver dig gode råd her.

Online vil disse udbydere være et godt sted at starte. Bemærk du kan ansøge helt uforpligtende.

I de kommende afsnit vil vi gennemgå forskellige andre løsninger og muligheder.

De billige lånemuligheder

Lad os starte med at se nærmere på de “billige” lånemuligheder som typisk vil være din egen bank og dine forældre. Banken kan ofte være modvillig, medmindre du har en sund privatøkonomi og de kan se formålet med lånet. Du skal altså overbevise dem om, at pengene går til “gode” formål.

Dine forældre er vel sagtens den allerbedste og billigste løsning, hvis det vel og mærke er en mulighed. Det er ikke alle forældre der kan eller vil hjælpe deres børn med et lån.

Den hurtige og nemme løsning

Den hurtige og nemme løsning er helt sikkert at søge lån online. Det kan laves på få timer og så er pengene på din konto dagen efter.

Dertil kommer at udbyderne har meget få krav til dig som kunde. Så selvom du fx. er en 20, 21 eller 22 årig studerende, har du faktisk realistiske muligheder online.

Lån til at flytte hjemmefraVi har lavet en oversigt over lånemulighederne som 21 – 23 årig her. Du kan faktisk søge flere steder online, selv hvis du kun er 18-20 år.

Her er det specielt vigtigt at du indhenter flere tilbud og efterfølgende sammenligner deres ÅOP. Man kan nemt gældsætte sig for dyrt med online lån, så gør dig selv den tjeneste. Husk det er uforpligtende at indhente tilbud, så du kan altid afvise dem, hvis de simpelthen er for dyre.

SU-lånet – en supplerende indtægt

Der er ingen tvivl om at SU-lånet ligeledes bør være i dine overvejelser. Men her kan du maksimalt låne 3.020 kroner (2015) til at supplere din aktuelle SU-indkomst.

Der findes ligeledes et ekstra beløb til forsørgere på 1.511 kr. og et slutlån på 7.791 kr. (2015) for dig, der ikke har mere SU tilbage. Men i sidste ende kan du ikke få mere end de ca. 8-9.000 kroner pr. måned og det er næppe nok.

Efter husleje, regninger og mad er der ikke meget tilbage, hvorfor et større lån kan blive aktuelt. Men det skal nævnes, at du ligeledes kan gøre en del selv, for at styrke din privatøkonomi. Det ser vi nærmere på her.

5 tips til at styrke din privatøkonomi

Når unge flytter hjemmefra er de ofte studerende og uden fuldtidsjob. Hvis du har brug for et lån til at flytte ud, vil det typisk være scenariet. Det vigtiggør et tæt og fornuftigt privatbudget, hvor du ikke bruger pengene på dumme ting.

Her får du 5 håndgribelig tips, der kan styrke din privatøkonomi som ung studerende.

  1. Drop de dyre abonnementer (magasiner, fitness etc.) – særligt dem du sjældent bruger.
  2. Skær ned på dyre byture, restaurantbesøg etc.
  3. Prøv at få et studierelevant deltidsjob.
  4. Overveje at købte brugte studiebøger – der kan spares en del.
  5. Læg et budget – det er kedeligt, men rigtig brugbart!