Der sker meget når man går fra at være 18 år og til man runder de 25. Ikke kun i det private liv, men for dine lånemuligheder som helhed. I denne artikel vil Stlaan.dk derfor guide dig igennem processen, så du kan se hvor vigtig en parameter alderen er, for diverse låneudbydere online.

Oversigt over dine lånemuligheder

Stlaan.dk har gjort en stor del af forarbejdet for dig. Det kan nemlig være svært at skabe sig det store overblik. I nedenstående oversigt kan du se hvilke alderskrav og beløb udbyderne tilbyder. Det er gratis og uforpligtende at søge hos alle sammen – så søg mindst 2-3 steder.

Mens det nok ikke er overraskende at mulighederne ændrer sig meget, når man går fra 18 til 20 år, er det interessant hvad der sker senere.

Meget er bestemt af de krav lånefirmaerne stiller til dig som forbruger. Det er dem der sætter alderskravet og bestemmer, hvornår du er “gammel” nok. Hvis du har brug for at låne penge som 21, 22 eller 23 årig er du kommet til den rigtige side. Vi giver dig overblikket over mulighederne på nettet, hvis du er 21-23 år.

Lån som 21 og 22 årig

Som det fremgår af oversigten, skal du være glad for at være over 20 år. Det åbner nemlig for en lang række muligheder. Ikke kun ved at du kan søge flere steder, men lige så meget i dine chancer for at få et godt lånetilbud retur.

Alderen er nemlig en meget overset, men vigtig parameter, når diverse udbydere vurderer dig som kunde. Alderens betydning er ret tydelig i vores oversigt. Det er ikke noget personligt fra lånefirmaernes side, men udelukkende baseret på erfaringer og analyser.

Når man laver et udlån til unge på 18 år, er der kort sagt større risiko for aldrig at se pengene igen, end hvis man gør det til en 22 årig. Det er de kolde facts og årsagen til at udbyderne har sat de alderskrav som de har.

Hvis du gerne vil låne penge som 21 eller 22 årig, vil du have en god håndfuld muligheder og vi kan kun anbefale du søger hos mindst 3-4 udbydere. Det er helt gratis, uforpligtende og styrker dine forudsætninger for et billigt lån.

Søg om lån via Stlaan.dk for at komme godt i gang og få opfyldt dine behov.

Flere muligheder som 23 årig

Som 23 årig vil du opdage at udbydere som Ferratum og Bank Norwegian kommer til som nye muligheder. Ikke at de behøver gøre den store forskel, for de kan kun tilbyde dig beløb på op til 6.000 kr. og i 30 dage. Så det er ikke fordi du kan låne mere eller længere af den grund.

Ikke desto mindre er det interessant, at det er denne type firmaer, der har sat grænsen ved 23 år. Det er typisk ved langt højere lånebeløb at risikoen bliver stor, når der skal udlånes penge til unge.

Gå efter den laveste ÅOP

Lån penge 21, 22 eller 23 årDu bør altid gå efter den laveste ÅOP, når du vil finde det billigste lån, uanset om du er 21, 22 eller 30 år. Her gør alderen ingen forskel for hvordan du bør gribe det an. For den laveste ÅOP kan kun findes ved at få ansøgt hos flere selskaber. De har alle sammen faste renteniveauer, men det er deres kreditvurdering der afgører, hvilke vilkår og ÅOP du får tilbudt.

Hvis du ikke er helt bekendt med ÅOP begrebet, er det en forkortelse for de årlige omkostninger i procent. Det er altså et godt pejlemærke for hvilke udbydere der er billigst, hvilket ellers kan være svært at overskue som forbruger. For mange danskere tror fejlagtigt at man blot kan se på renten, men det er ikke altid nok.

Når du optager et lån som 21, 22 eller 23 årig vil du forpligte dig til flere forskellige omkostninger og gebyrer. Det er klart renten udgør størstedelen af disse, men hvad med stiftelsesomkostningen, PBS gebyrerne og diverse administrationsgebyrer? Mange bække små kan gøre en mærkbar forskel for de samlede omkostninger du skal afholde.

Her er ÅOP begrebet blevet indført og gjort lovpligtigt, for at hjælpe og vejlede dig som forbruger. Det skaber kort sagt mere overskuelighed over et marked, der kan være svært at overskue. Det er jo nemt nok at sammenligne to renter med hinanden og vælge den laveste. Men det er straks sværere, ja nærmest umuligt, hvis man skal tage højde for 3-4 forskellige gebyrtyper og løbende omkostninger.

Banken Nordea har lavet en god video, der beskriver begrebet nærmere og som viser hvordan omkostningerne ved at lån er bygget op:

Hvilke omkostninger kan overses?

I lånemæssige sammenhænge skelner man mellem engangsomkostninger og løbende omkostninger. De første er dem du afholder én gang, typisk når aftalen oprettes. De løbende omkostninger er dem du oplever undervejs. Renten er den vigtigste, men det kan ligeledes være gebyrer til PBS, administration, depot eller din konto.

Hvis du fx. har tilmeldt dine afbetalinger til PBS, sker det dejligt automatisk, men det kan være nemt at overse eventuelle gebyrer. Det samme kan de administrationsomkostninger der kan komme på, når de sender dig regningen hver måned. Det er rigtig nemt at komme til at overse ekstra gebyrer som forbruger, særligt fordi dine samlede omkostninger udgøres af flere forskellige komponenter. Det fremmer ikke ligefrem overskueligheden.

Af den grund er ÅOP både en nyttig og god parameter, når du skal sammenligne tilbud og vælge det billigste lån. Men husk på den indledende pointe om, at du skal indhente flere lånetilbud, før du kan vide hvem der er billigst.

Kreditvurderingens 3 elementer

Vi var kort inde på at det er lånefirmaets kreditvurdering der definerer, hvor lave eller høje renter du får tilbudt. Kreditvurderingen er ukendt for mange danskere og vi vil derfor forklare dens 3 generelle elementer og deres sammenhæng i dette afsnit. Først de 3 ting vurderingen består af:

  • Indkomsten
  • Udgifterne
  • Evnen til at spare op

Hvis du har talt med banken om et lån, vil du vide at de lægger stor vægt på hvad dit månedlige rådighedsbeløb er på. Altså hvor mange penge du har at gøre med. Jo større rådighedsbeløbet er, desto mere kan du naturligvis betale i månedlige afdrag.

Selvom online firmaernes kreditvurdering ikke laves ud fra et månedligt budget, spiller din indkomst og udgifter alligevel en væsentlig rolle. Med årsopgørelsen kan de se hvilken indkomst du har, samt om du har en god opsparing eller stor gæld. Det vil give dem et værdifuldt indtryk af, hvor rustet du er til at betale af på lånet.

Din evne til at spare op kan altså bidrage til en lavere rente, da du derved har penge at tage af, hvis du skulle komme i økonomiske vanskeligheder. Omvendt vil det være hvis du har eksisterende gæld på 50.000 kroner – her ses bort fra boliglån. Det vil omvendt gøre din økonomi mere skrøbelig og kan medføre lånefirmaet tilbyder dig en højere rente.

Hvorfor er det så relevant for dig, der ønsker et lån i en alder af 21, 22 eller 23 år? Det er det hvis du gerne vil finde en af de billigste løsninger på markedet. Eller have større chance for at blive godkendt. Ved at øge din indtægt eller spare mere op, vil du langsigtet forbedre og styrke dine lånemuligheder.

Vi håber artiklen har givet dig et bedre indtryk af dine muligheder og den indvirkning din alder har på mulighederne.