Har du lyst til at låne penge uden at skulle tage stilling til en masse krav og den sædvanlige kreditvurdering? Så er det muligt på nettet, hvis du ansøger de rigtige steder.

Lånefirmaernes krav til dig som kunde, afhænger meget af hvor mange penge du søger om. Desto større beløb, desto større krav til at du kan fremvise årsopgørelser, lønsedler og andet til kreditvurderingen. Vi ser nærmere på dine muligheder for at låne penge uden store krav og kreditvurdering.

Muligt hos udbydere på nettet

På STLÅN kan du altid få hjælp til at søge om lån og skabe dig et overblik over mulighederne online. De udbydere som kan hjælpe dig, uden høje krav og dybdegående kreditvurderinger, afhænger af hvor mange penge du behøver. Du kan ansøge uforpligtende hos disse udbydere:

At optage lån uden kreditvurdering, vil i høj grad være det samme som at gøre det uden dokumentation. Det er dokumentationen der er baggrunden for hele vurderingen af din økonomi. At tjekke om du står i RKI, må anses for en meget overordnet vurdering. RKI er generelt ikke tilladt.

Normale lånekrav

Vi ser her nærmere på de normale lånekrav du bliver mødt af hos diverse firmaer online. For det er ikke altid så skidt at der er krav til at du fremviser dokumentation. Det kan nemlig bidrage til at du opnår lavere renter og omkostninger generelt.

De mest udbredte krav er følgende:

  • Alderskrav
  • Indtægtskrav
  • Dokumentation (lønsedler og årsopgørelser)
  • Private forhold (bolig og børn)
  • Ingen RKI

Om kreditvurderingen

I dette afsnit går vi i dybden med at selve kreditvurderingen som de færreste forbrugere kender til. Det hele starter med at du sender en række oplysninger i din ansøgning, hvor du bl.a. udfylder informationer om løn, gæld, private forhold etc.

Du vil ofte blive bedt om at vedhæfte årsopgørelser og lønsedler, men det er kun for at dokumentere den angivne indtægt.

Når ansøgningen er sendt modtager lånefirmaet den og her behandles den meget forskelligt. Flere og flere har opsat systemer der håndterer dem automatisk, ud fra om din alder, indtægt mv. falder inden for deres strategi. Gør den det bliver du automatisk tilsendt en låneaftale ud fra deres standarder.

I andre tilfælde bliver din låneansøgning behandlet manuelt, hvor kreditvurderingen indgår som en central del. Men selve vurderingen af din økonomi sker ud fra meget faste rammer, afhængigt af hvilken strategi og risikoprofil den enkelte virksomhed har.

Alt dette behøver du ikke spekulere for meget over som forbruger, men nu ved du hvad der ligger i selve kreditvurderingen.