Har du lyst til at låne penge uden lønsedler og fremvisning af din årsopgørelse? Det er normal standard i landets banker, men online kan du søge flere steder, uden at skulle fremvise denne dokumentation.

Det er særligt ved de små lånebeløb under 10.000 kroner, at dette vil være overflødigt. Jo flere penge du søger, desto større krav stilles der typisk til dig som kunde.

Lån uden at vise lønseddel og årsopgørelse

I oversigterne på Stlaan.dk kan du hurtigt komme i gang med at søge hos udbyderne online. Det er meget forskelligt, hvem der tilbyder lån uden lønseddel og årsopgørelse. Men du skal kun forvente det er muligt, når du optager såkaldte kviklån. Altså hvor beløbet højest er på 10.000 kroner.

Med andre ord, er det muligt ved de lån hvor din indkomst ikke skal angives. Hvis din indkomst spiller en rolle i kreditvurderingen, vil dokumentation ifa. lønsedler og årsopgørelse være påkrævet.

Se nærmere på dine muligheder her og søg om lån.

For og imod

Det er klart, at der er fordele og ulemper ved at låne penge uden dokumentation. Ofte er det ikke dit valg. Det er derimod udbyderne der beslutter om din indkomst spiller en rolle. Og det gør den som sagt sjældent, når du søger mindre beløb.

Fordele ved ikke at skulle fremvise årsopgørelse og lønsedler er, at det er markant nemmere og hurtigere for dig som kunde. Dertil kommer, at nogle danskere vil føle det er en privat sag. Er det situationen for dig, vil det ligeledes være et plus.

Den klare ulempe er, at dit lån typisk bliver en del dyrere. Det er kort sagt dyrere, når der ikke fremvises dokumentation. Så hvis du har muligheden og hvis det påvirker dine låneomkostninger negativt, vil vi altid anbefale dig at fremvise din lønseddel. Det kan som udgangspunkt ikke gøre dig dårligere stillet.

Du bliver kreditvurderet

Sidst er det vigtigt at slå fast, at lån uden lønsedler og årsopgørelse, ikke betyder at du går fri af kreditvurderingen. Alle kunder vil nemlig blive kreditvurderet, da RKI eksempelvis ikke er tilladt.

Så selvom vurderingen bliver meget overordnet, vil udbyderne alligevel sikre sig at du ikke står angivet som dårlig betaler. Du må derfor ikke tro at manglende dokumentation, årsopgørelser eller lønsedler betyder, at du kan låne som RKI-registreret. Det kan under ingen omstændigheder anbefales alligevel.