Har du lyst til at låne penge uden lønsedler og fremvisning af din årsopgørelse? Det er normal standard i landets banker, men online kan du søge flere steder, uden at fremvise denne dokumentation.

Det er særligt ved små lånebeløb under 20.000 kroner, at det ikke er påkrævet at fremvise lønsedler eller årsopgørelse. Jo flere penge du søger, desto større krav stilles der typisk til dig som kunde.

Lån uden at vise lønseddel og årsopgørelse

Ansøg gratis og uforpligtende.

I oversigterne på kan du hurtigt komme i gang med at søge hos udbyderne online. Vi giver dig overblikket over hvor du kan søge lån uden lønseddel og årsopgørelse online.

Værd at vide om lån uden lønseddel og årsopgørelse

Når du søger lån online, er det helt normal praksis at fremvise din årsopgørelse og tre seneste lønsedler. Dette for at dokumentere din angivne indtægt og for at udbyderne kan kreditvurdere dig ordentligt. Det fjerner en række usikkerhedsmomenter for långiverne og gør at de kan tilbyde dig en lavere rente.

Ved mindre lånebeløb, bedre kendt som kviklån, har du dog muligheden for at ansøge uden at fremvise en masse dokumentation. Ved mindre lånebeløb er risikoen for at du ikke kan betale pengene tilbage markant mindre, end hvis du fx. søgte om 50.000 kroner. Det er en af forklaringerne på det er sådan.

Der er både fordele og ulemper ved at fremvise tal og papirer på ens privatøkonomi. Den umiddelbare fordel er at det er nemmere og hurtigere at lade vær, ligesom der kan være særlige årsager til du ikke har lyst til at dele det med andre. Ulemperne vægter dog højere, da det generelt giver billigere lån at fremvise lønsedler og årsopgørelse.

For og imod

Det er klart, at der er fordele og ulemper ved at låne penge uden dokumentation. Ofte er det ikke dit valg. Det er derimod udbyderne der beslutter om de ønsker dokumentation på din indkomst.

Fordelen ved ikke at skulle fremvise årsopgørelse og lønsedler er, at det er markant nemmere og hurtigere for dig at gennemføre ansøgningsprocessen. Dertil kommer, at nogle danskere vil føle det er en privat sag.

Den klare ulempe er, at dit lån typisk bliver en del dyrere. Det er kort sagt dyrere, når der ikke fremvises dokumentation. Så hvis du har muligheden og hvis det kan påvirke dine låneomkostninger negativt, vil vi altid anbefale dig at fremvise dine lønsedler. Det kan som udgangspunkt ikke gøre dig dårligere stillet. Heller ikke selvom du står uden arbejde.

Hvad hvis jeg ikke har lønsedler at vise?

LønseddelHvis du overvejer at søge lån uden lønseddel, fordi du er arbejdsløs og dermed ikke kan fremvise lønsedler, vil du formegentlig være på dagpenge eller kontanthjælp. Særligt hvis du er på dagpenge, vil du fortsat have en væsentlig fast indtægt, der giver dig en bred vifte af lånemuligheder online.

Når du står uden arbejde, vil du fortsat have muligheden for at fremvise den nødvendige dokumentation som udbyderne skal bruge, for at kreditvurdere dig. Årsopgørelsen vil give dem et indblik i din økonomiske situation, eksisterende gæld og andre centrale forhold. Du har ganske vist ikke normale lønsedler at vedhæfte, men du kan angive din aktuelle dagpengeindkomst.

Såfremt det ikke er muligt at angive i selve ansøgningen, kan du altid forklare udbyderen at du er på dagpenge efterfølgende. Mange firmaer har ikke faste indkomstkrav, så hvis du ellers har en sund privatøkonomi, kan det sagtens være du bliver godkendt.

At undlade dokumentationen er sjældent en god ide, selv hvis du står uden arbejde, for det vil blot lede til højere renter og et dyrere lån. Så det bør kun overvejes i særlige situationer.

Du bliver altid kreditvurderet

Uanset om du fremsender dokumentation eller ej, vil du blive kreditvurderet af det enkelte lånefirma. Det er klart at kreditvurderingen er mere omfattende og grundig, hvis du har fremsendt dokumentation. Hvorfor det typisk er gældende ved større pengebeløb.

Det er ikke sådan, at du kan søge lån trods RKI, blot fordi du ikke skal fremsende dokumentation. Firmaerne vil altid lave en grundlæggende kreditvurdering af dig, for at sikre du fx. ikke er registreret i RKI eller Debitorregistret.

Lad os slå fast, at lån uden lønsedler og årsopgørelse, ikke betyder at du går fri af kreditvurderingen.

Alt i alt anbefaler vi at du fremviser lønsedler og årsopgørelse, da det generelt vil give dig flere lånemuligheder og billigere tilbud retur. Ved de mindre lånebeløb er det ofte ikke påkrævet, hvorfor du fint kan ansøge uden.