HaveHar du brug for at låne penge til haven? Specielt om sommeren er det fantastisk at tilbringe tid i haven og det bliver kun bedre, hvis den er indrettet hyggeligt og godt. Der er mange måder, hvorpå du kan få skabt en hyggelig stemning og bidrage til liv i baghaven.

Det kan være via fuglehuse, flotte planter eller gode havemøbler, der gør det nemt at nyde solen. Står du over for en større omvæltning af haven, kan du få brug for et lån. Se mere om mulighederne her.

Søg forbrugslån til haven

Du har gode muligheder for at søge forbrugslån til haven online, hvor ingen spørger dig til formålet. Så mens det kan være en kamp at overbevise banken om, at du fx. mangler et forbrugslån på 10000, går det nemmere på nettet. De fleste almindelige lønmodtagere kan optage et lån på 10.000 kr. online.

De fleste ved det vil være bedst at spare pengene op, men omvendt er det kun sommer én gang om året. Så hvis du venter 1-2 måneder, kan de varme stunder være forbi. Har du brug for penge til udelivet, kan du ansøge om forbrugslån helt gratis og uforpligtende online.

Skal du have fornyet haven? Nå det inden sommeren

Grillsæsonen er lige om hjørnet, og nogle heldige danskere har allerede nået at nyde både varme dage og aftener udenfor. Men hygge i baghaven kan være svært, hvis den trænger til en kærlig hånd. Der er heldigvis mange gode tips og tricks, som kan gøre din have til en hyggelig oase i sommervarmen, uanset om du har masser af plads eller få kvadratmeter at arbejde med.

En stabil base er den optimale startposition for at undgå, at haven bare kommer til at se rodet ud, når møbler og potteplanter gør sin entre. Sørg derfor for at have ordnet fliser ved at luge for ubudne gæster som ukrudt og græsstrå og for at have slået græsplænen. Derefter er det tid til det sjove: møbler, krukker, planter og tilbehør.

Få penge til urtehave, planter og fuglehus

Det kan være et bekosteligt projekt at indrette udendørsarealerne på ny og selvom, der er meget, du kan gøre selv, kan du ikke undgå at skulle have penge i baghånden. Har du en opsparing til den slags omkostninger, er det nemt at gå i gang, men har du ikke, er du langt fra fortabt. Der er nemlig mange, der tilbyder lån af mindre størrelser, som passer godt til denne slags projekter. Flere firmaer har også låneprogrammer, du kan finde på deres hjemmesider, hvis du alligevel har planlagt at gøre dine indkøb der.

Hvis du ikke vil vælge en forretning på forhånd og foretrækker at kunne købe dine ønskede planter, fuglehus eller græsslåmaskine, kan du finde dit lån hos en af de mange låneudbydere på markedet. Husk dog ikke at tage det første og bedste lån, da renter, gebyr og andre betingelser kan variere meget i det forskellige muligheder.

Relaterede artikler: Finansiering af græsslåmaskine

Skab en hyggelig stemning i haven

For at skabe en hyggelig stemning i haven, skal du have øje for detaljen uanset, om du er til rene, enkle linjer eller til masser af planter og små nips, der skaber en dejlig stemning udendørs.

Minimalistisk stil

Den minimalistiske stil kan sagtens være hyggelig og hjemlig, uden der behøver være mange små elementer til at fuldkomme området. En kæmpe fordel ved at holde det enkelt og undgå for mange nips er, at det bliver nemt at holde pænt og rent i det danske uforudsigelige sommervejr.

Et godt tip, når du skal indrette minimalistisk, er at holde dig til samme møbelserie både når det kommer til bord, stole og bænken i hjørnet. Pynt derefter op med planter i matchende krukker rundt omkring, men undgå flere planter, end du kan vedligeholde.

Urtehaven

Vil du gerne have en unik have, som kan bruges til andet end bare at sidde og nyde solen? Så kan du finde nogle retro trækasser frem, som de gamle fra Carlsberg, der kan findes i flere genbrugsbutikker eller æblekasser, som du kan holde i det oprindelige materiale eller male over i forskellige farver for at give et ekstra sommerligt pust.

Fyld kasserne med jord og plant forskellige krydderurter i, som du kan plukke fra og bruge til madlavningen. Det er både brugbart og dufter super godt, når du sidder i haven. For at holde det hyggeligt, er masser af grønt langs væggene også en brugbar metode. Du kan sætte slyngplanter op eller hænge krukker op på kroge på muren for at pynte væggene og det er især godt, hvis du ikke har så mange kvadratmeter at arbejde med.