Vil du gerne låne penge som arbejdsløs? Det er ikke sjovt at være uden job, men du har gode muligheder for at få et lån alligevel.

Der er flere firmaer online, der tilbyder dig at låne penge som arbejdsløs, så længe du kan dokumentere din indtægt.

Det kan være en indtægt i form af dagpenge, kontanthjælp eller fra SU’en. Kan du det, har du en mulighed for at lave online lån til arbejdsløse.

Lån til arbejdsløse

Der er ingen tvivl om du skal tænke dig godt om, inden du laver lån som arbejdsløs. Det vil nemlig betyde at du har en begrænset månedlig indkomst og derfor er mere økonomisk skrøbelig nu og her.

Der er dog intet til hinder for at optage mindre lån, selvom du er uden arbejde. Du vil formodentlig stadig få penge på kontoen i form af dagpenge, kontanthjælp eller efterløn.

Det er de færreste udbydere der kræver du har en minimumsindkomst eller fast arbejde. De fleste ønsker blot at du kan dokumentere den indkomst du har angivet i låneansøgningen. Om du så ender med at blive godkendt, kan du kun vide efterfølgende.

Det er gratis og uforpligtende at ansøge, og hvis du kun søger mindre pengebeløb, bør dine chancer være fornuftige.

Kontanthjælp eller dagpenge kan være nok

Som vi har været inde på, er satserne for kontanthjælp og dagpenge relativ høje. Kontanthjælpssatsen går op til 15.570 kroner om måneden, mens dagpengesatsen går op til 19.351 kroner pr. måned (2022-tal).

Det er ikke en fuldtidsløn naturligvis, men penge nok til at du kan betale dine regninger og have et fornuftigt rådighedsbeløb tilbage. Et rådighedsbeløb der kan retfærdiggøre, at du søger penge som arbejdsløs.

Du kan låne penge uden lønsedler

Det er ligeledes muligt at låne penge til arbejdsløse, uden fremvisning af lønsedler, ved de helt små pengebeløb. Det er specielt ved de såkaldte kviklån, at du ikke behøver at angive eller dokumentere din indkomst.

Her er det centrale, at du ikke står i RKI og at du angiver dit CPR nummer, så udbyderne kan se du ikke har en masse gæld. Det kan dog ikke anbefales at låne penge uden lønsedler, da det kun kan medføre højere renter og omkostninger. Så hvis du har mulighed for det, bør du altid fremvise både lønsedler og årsopgørelse.

Se mere om lån uden lønsedler her.