Ønsker du at låne penge på kontanthjælp, vil du i høj grad være overladt til mulighederne på nettet. Det er meget svært at blive godkendt til et forbrugslån i banken, da din indkomst vil være for lille og din økonomiske situation for usikker.

Online er kravene langt færre til dig som kunde. På nettet har du mulighed for at søge alt fra 100 til 400.000 kroner og det er de færreste som har et specifikt indkomstkrav. Du har med andre ord gode muligheder for at finde en låneudbyder, der kan hjælpe dig.

På kontanthjælp og brug for et lån?

Hvis du er på kontanthjælp og har brug for et lån, bør du fokusere på dine muligheder online. Hos os kan du altid få overblik over lånefirmaerne online og hvad de kan tilbyde dig af lånebeløb, løbetid mv. Gå til vores beløbssider for at finde de relevante udbydere.

Mange danskere tror det er umuligt at optage lån trods kontanthjælp, men det er helt forkert. Det er korrekt, at en situation uden fast arbejde og solid indkomst gør dine muligheder færre. Men mange lånefirmaer online vil acceptere din ansøgning.

De fleste steder skal du blot opfylde deres alderskrav, være ude af RKI og have dansk statsborgerskab. Noget de fleste danskere kan sige JA til, selv når de er på kontanthjælp.

Om du får din ansøgning godkendt, afhænger meget af hvor mange penge du søger. For jo større lånebeløb du ansøger om, desto større krav vil der blive stillet til din økonomi. Så specielt når du er på kontanthjælp, bør du kun søge mindre lån.

Gå til låneoversigt

Hos langt de fleste udbydere er det påkrævet med en fast indtægt, men der er sjældent noget mindstekrav. Derfor behøver det ikke at have betydning, om du er på kontanthjælp, dagpenge eller har et fast job. Større forskel er der heller ikke på det beløb, der havner på din konto.

Søg lån trods kontanthjælp online

Du kan ansøge gratis og uforpligtende

Du kan nemt og uforpligtende søge om lån trods kontanthjælp online. Det er klart, at jo bedre din økonomiske situation er, desto bedre er dine lånemuligheder. Men hvis du ønsker at låne penge på kontanthjælp, bør du helt sikkert ansøge mindst 2-3 steder.

Du kan nemlig aldrig vide hvem der godkender din ansøgning eller hvem der kan tilbyde dig de laveste renter. Så særligt når din privatøkonomi ikke er super stærk, er det ekstra vigtigt at du gør dit forarbejde ordentligt.

Husk på det er gratis at søge, så det “koster” kun din tid og den er godt givet ud. Du kan komme hurtigt i gang via oversigterne på vores hjemmeside.

Relateret: Lån trods dagpenge

Flest mænd på kontanthjælp

Antallet af kontanthjælpsmodtagere i Danmark har været stigende siden Finanskrisen og du er med garanti ikke den første, der er på udkig efter et lån online. Det kan være en vanskelig periode som familie eller for dig selv.

Her kan et økonomisk bidrag være med til at give luft på kontoen, eller med til at finansiere det I ellers ikke har råd til. Det kan være den årlige sommerferie, ændringer i hjemmet eller køb af ny cykel. Formålene kan være mange og online udbyderne spørger ikke til hvad pengene bruges på. Så i modsætning til banken, skal du ikke “forsvare” årsagen til at du vil låne penge på kontanthjælp.

Ifølge Danmarks Statistik er der aktuelt 701.400 offentligt forsørgede i 2019. Det er tal der er væsentlig lavere end for bare 5 år siden, hvor der var væsentlig højere ledighed og flere danskere på kontanthjælp.

Antal kontanthjælpsmodtagere siden 2008

Finanskrisen har været hård ved mange danske familier og lønmodtagere. Det bekræftes af antal kontanthjælpsmodtagere siden 2008. Tal fra Danmarks Statistik viser nemlig at tallet lå på ca. 110.000 i august 2008, mens det var steget til omkring 180.000 i april 2015.

Efterfølgende er det heldigvis faldet de senere år, så tallet i 2019 er nede på 123.000 kontanthjælpsmodtagere. En væsentlig stigning der tydeligt indikerer det er bedre tider. Det er samtidig bemærkelsesværdigt at Finanskrisen konsekvenser har ramt lidt forskudt og først for alvor har kunnet mærkes i årene efter.

Den seneste tendens peger heldigvis i nedadgående retning og det er et positivt signal om at flere og flere danskere er kommet i arbejde. Vi må håbe at tendensen fortsætter, for det er altid bedst at have et fast job – og så vil det gavne dine lånemuligheder både online og i banken.