Hvis du er på udkig efter flere penge på kontoen, er det nærliggende at gå efter markedets billigste løsning. Det store spørgsmål er bare: Hvor er det billigst at låne penge?

Det vil vi forsøge at give dig svaret på i denne artikel. Det er nemlig ikke så simpelt, da mange faktorer har en indflydelse. Hvor mange penge vil du søge, hvordan er din privatøkonomi og hvor lang en tilbagebetalingsperiode ønsker du? Alle elementer der har en påvirkning på de samlede omkostninger.

Ingen kan vide det på forhånd

Som det første er det vigtigt at slå fast, at INGEN har det konkrete svar på spørgsmålet. Årsagen er simpel. Det er udelukkende udbydernes kreditvurdering, der definerer den tilbudte rente og ÅOP.

Du kan derfor sagtens søge hos firmaer, med den laveste vejledende rente, men alle udbydere opererer i et renteinterval. Om du kommer til at ligge i bunden eller toppen af dette, er ikke til at vide.

Nå, men hvordan bør du så forholde dig til det? Der er specielt to ting du bør gøre og hvis du følger denne artikels anbefalinger, vil du med stor sandsynlighed ende med den billigste udbyder. Det er i høj grad op til dig selv, at besvarer spørgsmål om hvor det er billigst at låne penge.

Søg hos dem med lavest rente

Du bør altid søge hos de firmaer med de laveste renter. Det er næsten en selvfølge, da de som udgangspunkt vil tilhører de mest prisvenlige. Men hold dig ikke tilbage, du bør udfylde mindst 3 ansøgninger, hvis du vil være grundig.

Alle låneansøgninger er uforpligtende og gratis at udfylde. Så det koster kun din tid og det behøver ikke tage mere end 30 minutter samlet set. Fordele ved at udfylde flere ansøgninger, er at du giver dig selv et fantastisk udgangspunkt. Samtidig gør det mindre, hvis én af udbyderne afviser dig.

Søg om lån

ÅOP afgør det billigste sted at låne

Når du forhåbentlig har fået indhentet 2-3 gode lånetilbud, har mange danskere en tilbøjelighed til at kigge på renten. Det er det velkendte begreb, som man kan forholde sig til. Det er bare ikke det vigtigste eller rigtige begreb at forholde sig til.

ÅOP er procentsatsen der afgører, det billigste sted at låne penge. ÅOP medregner nemlig samtlige omkostninger og gebyrer, både engangs og de løbende. Du kommer med andre ord ikke til at overse dyre gebyrer, der gør lånet dyrt samlet set.

Det er derfor at pengeinstitutter som Jyske Bank anbefaler at du bruger ÅOP til at sammenligne tilbud på lige vilkår. På den måde får du et retvisende billede og nemmere ved at træffe den rigtige beslutning.

Opsummering

Opsummerende på spørgsmålet om hvor det er billigst at låne penge, bør du vide følgende:

  1. Udvælg firmaer med lavest rente.
  2. Ansøg hos mindst 3 firmaer.
  3. Gå efter den laveste ÅOP.

Formålet gør ingen forskel på nettet og det har derfor ingen indflydelse, om du søger penge til ny cykel, fladskærm eller sommerferie med familien. Vi håber du er kommet tættere på den optimale løsning, med denne artikel.

Se også: Sådan finansierer du ny fladskærm