– Inden du ansøger store forbrugslån

De fleste danskere er vant til at optage de store lån via banken, uanset om det er til bilkøbet, boligkøbet eller noget helt tredje. De seneste år er der kommet flere gode muligheder hos online bankerne, hvor du kan søge op til 500.000 kroner.

Du har med andre ord fået et godt alternativ, med renter der starter fra et fornuftigt niveau. Banken er og bør ikke længere være dit entydige fokus – og skulle du blive afvist her, findes der flere gode låneudbydere på nettet. Uanset hvor du ansøger, er der en række forhold du bør kende til.

Store forbrugslån online vs. banken

Der er helt sikkert forskel på at søge store forbrugslån online vs. banken. Vi vil skitsere de mest centrale forskelligheder i dette afsnit. På den måde skulle du gerne vide, præcis hvad du går ind til. Der er nemlig mange danskere der ikke har prøvet at ansøge online før, selvom det giver dig en lang række fordele.

Online: Du kan søge forbrugslån op til 500.000 kr., altid uden sikkerhed og med svartider på 1-2 dage. Du skal kunne dokumentere din indtægt, men hverken svarer på spørgsmål om formålet eller indsende detaljeret budget.

Banken: I banken er det din økonomi der sætter den øvre lånegrænse, så det er i princippet op til dig om du vil søge 100.000, 200.000 eller 500.000 kroner. Her kan du både vælge at søge lån med og uden sikkerhed. Vælger du uden sikkerhed, som på nettet, behøver deres rente ikke være langt billigere. Hvis det er valget, bør du derfor ikke være bange for at undersøge begge muligheder.

Du skal igen kunne dokumentere din indkomst, mens de typisk ønsker en snak om både månedligt budget og hvad pengene skal bruges på. Du kan i højere grad risikere at blive afvist, hvis de ikke mener at formålet er “godt nok”.

Hurtigst og nemmest på nettet

Sidst er det værd at nævne, at det overordnet set er langt hurtigere og nemmere at optage store lån online. Processen er kort sagt mere fleksibel og enkel at gennemføre. Du kan have pengene inden for 1-2 dage. Vælger du banken, skal du nok forvente det tager længere tid. Det centrale for dig er så, hvilken rente du kan få tilbudt af online udbyderne.

Gode råd før ansøgning

Vi kommer her med en række af vores bedste råd før ansøgning, som særligt er gældende for dig, der vil ansøge på nettet.

1. Få overblikket og sammenlign

Det er afgørende at du får dannet dig et overblik over muligheder og de relevante udbydere. Det har betydning for hvor du kan ansøge og at du får søgt de rigtige steder, ud fra dine behov. Alle udbydere er forskellige og har hver deres lånegrænser, så dine muligheder ændrer sig hele tiden.

Det gør fx. en forskel om du søger et forbrugslån på 100.000 eller 200.000 kroner, da en udbyder som L’EASY kun tilbyder førstnævnte. Du kan se dine muligheder ved at gå til vores oversigter med lån på 100.000 kr. og 200.000 kr..

2. Vær flittig og bliv belønnet

Det belønner sig nærmest altid at være flittig og det er ikke anderledes på lånemarkedet online. Når vi skriver flittig, mener vi at du skal søge og indhente flere lånetilbud. Det kan godt være det tager 5-10 minutter ekstra, men det er al tiden værd. Specielt med tanke på det kan spare dig flere tusinde kroner, via lavere kreditomkostninger. Det er helt samme princip, som når du skal finde det billigste boliglån til dit kommende boligkøb.

3. ÅOP gør det nemt at sammenligne

ÅOP er en procentsats der er lavet, for at skabe gennemskuelighed hos den almene forbruger. Før var det svært at gennemskue og sammenligne tilbud med hinanden, når den billigste udbyder skulle findes. Det har ÅOP satsen ændret på. Du bør derfor sammenligne ÅOP, når du vil identificere den billigste løsning for dig.

4. Intet pres og ingen binding

Det kan godt være du har søgt 2 steder og modtaget 2 tilbud retur, men du er altså ikke bundet til noget som helst. Du må aldrig føle dig presset til at skrive under eller svare hurtigt. Tag den tid du behøver, for det er en stor beslutning, at optage gæld. Særligt hvis du vil lave et større forbrugslån.

Har du endelig skrevet under og fortrudt, vil du altid have en gældende fortrydelsesret. Den vil være gældende i 14 dage efter underskriften. Du kan læse mere om hvordan du gør og hvad du bør huske, på Forbrug.dk.