Finanstilsynet har i dag strammet reglerne for realkreditselskabernes udlån, med det formål at stoppe de store udsving i boligpriserne.

Finanskrisen er det bedste eksempel på at boligpriserne kan udvikle sig meget eksplosivt og det er skidt for boligmarkedet generelt. For uanset om det er eksplosive stigninger eller fald, kan det hurtigt skabe en kunstig forventning i markedet.

Finanstilsynets tilsynsdiamant rummer 5 pejlemærker, der skal sætte grænserne for selskabernes risiko og fremtidssikre sektoren. 

 

En styrkelse af realkreditsektoren

Direktør hos Finanstilsynet Ulrik Nødgaard, mener selv af Tilsynsdiamantens 5 pejlemærker vil betyde en styrkelse af realkreditsektoren, hvor man fremtidssikrer den på en række centrale områder.

Initiativet eller Tilsynsdiamaten, som de har døbt det, vil være med til at sikre realkreditinstitutterne økonomisk gennem strammere krav. Det kan skabe komplikationer ved at selskaberne skal ændre praksis på en række områder, men på den lange bane vil det være nyttigt for branchen som helhed.

Som boligejer vil effekten blive, at boligmarkedet bliver bedre og med en mere naturlig udvikling i boligpriserne. Altså uden samme voldsomme stigninger og fald, der har smadret privatøkonomien for mange danskere.

Du kan finde hele pressemeddelelsen på Finanstilsynet.dk.

Et skridt i den rigtige retning

Tilsynsdiamanten er et skridt i den rigtige retning, for et realkreditmarked, der ellers var på vej ind i en problematisk periode. Nu er der sat nye og strammere rammer, der gælder for alle, og som derfor vil være med til at styrke hele sektoren.

STlaan.dk mener det er et skridt i den rigtige retning, ikke mindst for de mange boligejere, der er blevet hårdt ramt af udsvingingerne i boligprisen. Hvis initiativet var gældende for 6-7 år siden, er der mange danske privatøkonomier, der ville have det bedre den dag i dag.