Stlaan.dk starter en ny feature på hjemmeside kaldet Ugens lånetip. Vi vil hvert uge give dig et godt tip som forbruger, inden for lån, økonomi og penge. Vi fortsætter så længe vi har gode tips og råd at give til dig.

Indtil videre har du meget i vente og vi håber du kan lide vores nye tiltag. Du kan altid finde de seneste lånetips i højre sidebar på hjemmesiden.

Første tip handler om forholdet mellem dit rådighedsbeløb og den månedlige ydelse, når du låner penge. 

Rådighedsbeløb > Månedlig ydelse

Som overskriften indikerer, bør du altid sørge for at dit rådighedsbeløb er større end den månedlige ydelse på lånet. Det skal du allerede sikre, når du sidder med tilbud foran dig og skal sammenligne disse.

Ja, denne pointe gælder faktisk i alle sammenhænge og her er hvorfor:

Rådighedsbeløbet er de penge du har tilbage, efter de faste omkostninger er betalt. Det er med andre ord det beløb du har til forbrug og sjove ting. Vælger du så at låne penge, bliver dette beløb væsentlig mindre. Bliver det beløb du skylder (månedlig ydelse til lånet) større end de penge du har (rådighedsbeløbet) kommer du hurtigt til at ende i problemer. 

Du bør derfor altid tage dette forbehold inden du underskriver aftalen. Konsekvensen er klar, du får en meget presset privatøkonomi og selv små uforudsete regninger kan vælte korthuset. Du skal derfor altid sikre dig, at der er en vis margin mellem de to tal.