Pengeby er et spil der blev udviklet af Danske Bank i 2008 og som siden har vundet indpas flere steder. Det er et godt redskab til undervisningen af 5-9 årige og kan hjælpe med at give barnet en bedre økonomisk forståelse.

STlaan.dk ser positivt på spillet, der kan bidrage med mere en underholdning. Det kan gøre barnet klogere og forhåbentlig give et mere realistisk forhold til penge fra en ung alder. Se mere i vores anmeldelse af Pengeby. 

 

Kan spilles på alle platforme

En af de klare styrker ved Pengeby spillet er at du kan spille det på alle platforme. Computeren, din iPad eller på smartphonen som app. Det betyder at børn nemt kan få adgang til den og så er den tilmed gratis at anvende.

Spillet er blevet udviklet af førende eksperter inden for pædagogik, undervisning og psykologer, med Danske Bank folk i ryggen.

Det giver et spil hvor børn lærer at de har begrænsede penge, at det kan betale sig at spare op og hvordan ens privatøkonomi fungerer (på et meget overordnet plan).

Et slag for børns økonomiske forståelse

Når Stlaan.dk vælger at bringe en artikel om spillet, er det for at slå et slag for børns økonomiske forståelse. Der er mange tal og tendenser der peger mod, at landets unge har begrænset kendskab til økonomiske begreber og et forkert forhold til penge.

Det kan i værste fald føre til økonomisk uansvarlighed, stor gæld og RKI. Der er altså ingen tvivl om at man ved at få børnene til at spille Pengeby fra 5-6 års alderen, kan give dem et mere sundt forhold til penge.

Børn har behov for at forstå, man skal have penge for at kunne bruge dem. Det budskab får spillet frem på en god måde.

Udviklet af Danske Bank

Det er Danske Bank der har udviklet spillet og gjort det velegnet som undervisningsmateriale for landets skoler. Med over 5 millioner brugere kan man roligt sige at det er blevet populært hos mange.

Pengeby findes i lande som Danmark, Sverige, Norge, Finland og England. Så de mange brugere er altså ikke kun danskere. I England er det bedre kendt under betegnelsen Moneyville.

Hvis dit barn ikke kender det fra skolen, bør du introducere spillet og være med på sidelinjen. Det vil være et godt bidrag i barnets “økonomiske” uddannelse.