Har du brug for et lån til kørekort? På Stlaan.dk giver vi dig overblikket over lånemarkedet online og hjælper dig godt i gang. Den klare fordel ved udbyderne online er, at de ikke blander sig i formålet og så er de rigtig hurtige at ansøge hos. Se mere om kørekort lån og kom nemt i gang med ansøgningen.

Brug for at låne penge til kørekort?

Sammenlign lån til kørekort. Ansøg gratis og uforpligtende.

Værd at vide om online lån

Det er helt almindeligt at låne penge til kørekort og faktisk tilbyder flere køreskoler en form for finansiering. De ved nemlig godt, at det langt fra er alle unge der selv kan finansiere teoriundervisning og køretimer. Specielt hvis man ikke har gavmilde forældre til at betale.

Uanset hvad, kan de fleste over 18 år og ude af RKI søge om lån på nettet. Her kan du ansøge om alt fra 10.000 til 15.000 alt efter hvor meget du behøver.

Du bør både ansøge 1-2 steder online, ligesom du bør afsøge omkostningerne hos køreskolen, så du er sikker på at finde den billigste løsning. Den er ikke givet på forhånd.

Lovpakken – fra 10.000 til 12.000 kroner

Du skal forvente at den lovpligtige pakke med teoritimer, materiale, køretimer etc. koster mellem 10-12.000 kroner alt efter hvilken udbyder du benytter. Det vil derfor være i dette prisleje at du bør søge lån.

På Politi.dk kan du se de enkeltvise priser, på det der i sidste ende udgør lovpakken. Her kan du hurtigt fornemme, at det kan blive dyrt at dumpe for mange gange!

Kørekort og pris

Prisen afhænger af hvor mange timer du vælger og hvilket kørekort du vælger at tage. Hvis vi tager udgangspunkt i det almindelige kørekort (kategori B) er følgende helt standard:

 • 16 kørelektioner
 • 29 teori lektioner
 • 4 lektioner på køreteknisk anlæg
 • 4 lektioner på manøvrebane
 • Teoriprøve
 • Køreprøve
 • Førstehjælpskursus

Du bør regne med det koster omkring 10.000 kr. at tage kørekort, men det kan svinge alt efter antal køretimer og om du består første gang. Du bør derfor sætte lidt ekstra til side, for at være sikker på du har nok penge på kontoen.

Andre muligheder for finansiering af kørekort

Spar op til kørekortet

Et oplagt alternativ, frem for at låne penge til kørekortet, er at spare op i stedet. De fleste unge vil have mulighed for at spare 10.000 kroner op, i løbet af nogle måneder, og det vil være en markant billigere løsning for dig.

Det er ganske vist ikke sjovt at skulle vente 3-4 måneder ekstra på at få kørekortet, når dine venner allerede har det, men privatøkonomisk vil det ofte være den bedste beslutning.

Spørg dine forældre om støtte

En anden mulighed er at spørge dine forældre om økonomisk støtte, mod at du betaler dem pengene tilbage på et senere tidspunkt. I flere familier er det faktisk en helt normal gestus, at forældrene finansierer barnets kørekort, fx. hvis du ikke ryger før du bliver 18 år.

Hvis det ikke er tilfældet hos jer, kan det fortsat være de har lyst til at betale de 10-12.000 kørekortet koster. Det gør at hele prisen kan betales af én gang og at du ikke bliver pålagt de forskellige kreditomkostninger. Man skal generelt være påpasselig med lån mellem familie og venner, men i dette tilfælde, kan det give fin mening.

Der bør ikke være tvivl om at du før eller siden, bliver i stand til at betale pengene retur. Fordelen ved at låne af familien er, at du får langt mere fleksible afbetalingsvilkår. For dem betyder det sjældent hvor meget du afdrager eller om det tager 6 måneder eller 2 år.

Gode råd når du tager kørekort

Netop for at undgå du dumper teori- og køreprøven, kommer vi her med vores bedste vejledninger. Hav dem i baghovedet og så bør du komme godt igennem begge tests.

Teori

 • Bemærk din/bilens placering på billedet ved alle spørgsmål.
 • Noter dig alle ting på billedet, specielt bevægelige genstande som biler, cykler og fodgængere.
 • Læs spørgsmålet grundigt og vær sikker på du forstår det korrekt.
 • Vær opmærksom på nuancerne i din hastighed og de andre bilister. Det beskrives ofte at du kører “langsomt” eller “hurtigt”, hvilket der typisk er en logisk grund til. Uføre, sving etc.
 • Alt i alt gælder det om at iagttage og notere sig alle informationer i spørgsmålet. Så bliver det langt nemmere at vælge det rigtige svar.

Køreprøven

Køreprøven er ofte den mest nervepirrende for de fleste, da du er på hele tiden og skal reagere pludseligt, hvis der opstår situationer i trafikken. Du bør derfor følge disse råd:

 • Alle laver fejl under køreprøven – det vigtige er at du ser fremad og holder koncentrationen!
 • Lad vær med at spørge eller diskuterer med den sagkyndige. Du skal fremstå som en selvstændig bilist.
 • Overhold de mest basale love og regler. Hastighedsgrænser, vigepligter, orienter dig i spejlene og undgå at køre over for gult/rødt lys!
 • Lyt til kørelæreren – ikke din forældre eller venner. Det kan være farligt at lytte til deres råd, da de ikke har samme kendskab til dine køreegenskaber, som læreren vil have.

Vi håber du er blevet klogere på mulighederne for at skaffe penge til kørekortet og ikke mindst hvordan du kommer helskindet igennem begge prøver – uden at skulle betale for en ny køreprøve.