Overvejer du at omlægge til fjernvarme eller jordvarme. Det er bestemt en svær og dyr beslutning, som koster mange penge. Det er vigtigt at du vælger det rigtige for dig.

STlaan ser derfor nærmere på dine muligheder for lån til jordvarme og fjernvarme, samt hvilke priser og egenskaber de har hver især.

 

Start med at fastlægge dit pengebehov

Du skal altid starte med at fastlægge dit pengebehov. Hvis du overvejer jordvarme og fjernvarme, vil det typisk være i forbindelse med omlægninger og installationer. Det er nemlig to energi- og miljøvenlige løsninger som er fremtidssikrede.

Allerede inden du låner penge, bør du være helt klar over hvad det koster. Ud fra det bør det være ret klart om der mangler 50.000 eller 100.000 kroner.

Herefter vil du være klar til at skaffe pengene i banken eller online. Start med at høre banken, men ansøg samtidig på nettet. Du kan aldrig være sikker på banken godkender din forespørgsel.

Og det vil kun være positivt, hvis du kan sidde med 2-3 lånetilbud fra udbyderne online. Det vil være et stærk alternativt, så du hurtig kan reagere på hvis banken er dyr eller siger nej. Du kan altid få overblikket på STlaan.dk.

Alt du skal gøre er at gå til vores oversigt, for at se nærmere på mulighederne.

Låneoversigt: Op til 200.000 kr.

 

I de følgende afsnit ser vi nærmere på de to løsninger, deres omkostninger og hvilke fordele de har.

 

Jordvarmeanlæg koster 100-150.000 kroner

Jordvarmeanlæg vil ofte koste ekstremt meget at få installeret, mens det er en del billigere, hvis der kun skal udskiftes varmepumpe. Prisen svinger meget, men er den klart dyreste opvarmningsform at få installeret i hjemmet.

Op til 150.000 kan være omkostningen, men det er fremtidens opvarmningsform, så det kan være en god langsigtet investering. Det er billigt, miljøvenligt og kan gøre en stor forskel for energiregningen.

Da dine opvarmningsmulighederne varierer fra bolig til bolig, kan det helt sikkert være værd at overveje. Den klare ulempe er prisen på at komme i gang og kravet til et velisoleret hus.

Når det er sagt, vil det helt sikkert være en rigtig god, billig og holdbar løsning.

 

Fjernvarme koster 25-50.000 kroner

Fjernvarme er klart billigere at få installeret og findes lige nu i ca. 60 % af danske hjem. I fremtiden forventes tallet at stige til 70 procent. Så det er ekstremt udbredt og nem at få ind i hjemmet.

Har du et gammelt anlæg bør du helt sikkert overveje at få det udskiftet med en nyere og mere moderne model. Det kan spare dig mange penge på varmeregningen, selvom det er en dyr investering.

De klare fordele ved opvarmningsformen er at den er miljøvenlig, billig og ligetil. På den måde minder jordvarme og fjernvarme meget om hinanden. Omend prisen og installationsprocessen er vidt forskellig.

 

www.bolius.dk kan du finde mange gode artikler om opvarmningsformer, deres fordele/ulemper og hvordan hver enkel varmekilde fungerer bedst. Det kan være relevant, hvis du er i tvivl om hvordan du bedst får opvarmet dit hjem.