Har du ambitioner om en karriere som pilot? Så kan du nemt få brug for at låne penge til pilotuddannelse. Den kan koste helt op til 750.000 kroner at få gennemført og det er penge de færreste har.

Stlaan.dk vil derfor guide dig igennem dine muligheder og hvordan du kan skaffe penge til at komme i gang. Det er en svær situation for mange og et overblik vil altid være gavnligt.

Guide til dine lånemuligheder

Ønsker du at blive klogere på dine lånemuligheder online, kan du her se en række af de bedste muligheder herunder, hvor du kan ansøge helt gratis og uforpligtende.

Finansieringsprocessen

Vi mener at finansieringsprocessen bør ske via tre forskellige steps. Start fra toppen og tag den derfra. Dit udgangspunkt bør altid være at skaffe så mange penge du kan, så du ikke behøver at låne ligeså meget.

Det vil nemlig være højst usandsynligt at du kan låne alle 600.000 til 750.000 kroner som pilotuddannelsen koster i Danmark. Her er guidens 3 steps:

  1. Spar op og få overblik over din formue – kan du låne hos dine forældre?
  2. Få klarhed over hvor mange penge du mangler og hvornår de skal betales.
  3. Snak med banken og/eller søg om lån til pilotuddannelse online.

Til punkt to er det vigtigt at bemærke, at pengene ikke skal betales ved kasse 1, som hvis du skal købe ny bolig. Så selvom de finansieringsmæssige mekanismer er meget lig hinanden, er der klare forskelle.

Den klare anbefaling er at snakke med banken og få undersøgt dine muligheder her. Du vil hurtigt få en idé om de vil tilbyde dig et lån. Ellers kan du altid søge om lånet på nettet.

Du kan søge op til 400.000 kroner hos mange udbydere og renteniveauet er mere attraktivt end længe. Specielt hvis du søger de rigtige steder og har en sund privatøkonomi. Du kan nemt ansøge her på siden, hvis du gerne vil blive klogere på dine muligheder online.

Værd at vide om pilotuddannelsen

Vi slutter af med at se nærmere på pilotuddannelsen og hvilke kendetegn den har. For selvom du sikkert allerede ved en masse, er der helt centrale elementer du bør have overblik over.

Varigheden er på 2-4 år og kræver du er 18 år. Den sværeste del af at komme ind er via diverse optagelsesprøver.

Du kan tage uddannelsen i Danmark 3 forskellige steder:

  1. Learntofly i Karup
  2. Billund Air Center
  3. Copenhagen AirTaxi i Roskilde

Under selve pilotuddannelsen får du op til 250 praktiske flyvetimer, der tæller som erfaring når du efterfølgende søger om job. Her er det vigtigt at pointere, at erfaringen og antal flyvetimer, udgør en stor del af dine jobmuligheder.

Du vil komme igennem følgende uddannelseselementer du bør kende til:

  • Private Pilot License (PPL)
  • Airline Transport Pilot License (ATPL)
  • Commercial Pilot License (CPL)

Alt i alt er pilotjobbet et meget spændende job og du kommer til at besøge store dele af verden. Det er bare afgørende at du er helt sikker på det er den rette vej, da investeringen er stor.

Vi håber du er blevet klogere på finansieringsprocessen og hvordan du kan skaffe de penge du mangler.