Vinteren i Danmark kan være kold og der går ikke lang tid, før vi går ind i de kolde måneder. Der er derfor gode grunde til allerede nu, at forberede sig på minusgrader udenfor.

Vi ser derfor nærmere på et område, der kommer til at optage mange danskere i de kommende måneder. I hvert fald dem der skal have købt et nyt gasfyr eller oliefyr. Se mere om at låne penge til nyt oliefyr eller gasfyr her og kom godt i gang.

Det kan være det nuværende er gået i stykker eller bare skal udskiftes fordi teknologien har indhentet dit gamle fyr. De nyeste modeller er nemlig langt mere effektive og miljøvenlige, så det kan faktisk være en god investering. 

 

Lån til nyt fyr

5.000 – 40.000 kroner vil være nok

Hvis du vil låne til nyt fyr vil dit pengebehov ligge på et niveau mellem 5.000 – 40.000 kroner. Det er i det prisniveau du skal forvente som forbruger. STlaan.dk har set nærmere på prisniveauet hos en af de billigste webshops online, Billigvvs.dk, med deres priser på olie -og gasfyrer.

Her er det vi har fundet frem til:

Prisniveau på gasfyr: 16.000 – 40.000 kroner

Prisniveau på oliefyr: 5.000 – 34.000 kroner

Der er ingen tvivl om at den gennemsnitlige gasfyr er væsentlig dyrere end oliefyret, der ofte kan købes for 10-15.000 kroner. Et godt gasfyr vil omvendt koste mellem 20-25.000 kr.

Uanset om du søger lån til nye gasfyr eller oliefyr, vil et lån på 40.000 kroner være tilstrækkeligt. I hvert fald hvis du handler hos de prisvenlige shops og butikker. STlaan.dk har lavet oversigter der viser dig dine muligheder online, alt efter hvilke beløb du efterspørger.

Vi anbefaler at du besøger vores låneoversigt med udbydere, der kan låne dig op til 40.000 kroner online, hvis du vil i gang med at søge.

Gå til låneoversigten: Op til 40.000 kroner

 

Oliefyr vs. gasfyr

Hvis du skal have et nyt fyr i boligen, er det værd at overveje om du skal vælge et gasfyr eller oliefyr. I de fleste tilfælde vil valget være naturligt, men vi vil alligevel klarlægge de mest væsentlige forskelle.

De har nemlig hver deres egenskaber, styrker og svagheder, som du bør være opmærksom på. Her er en række forhold du bør kende til:

  • Det er billigere at fyre med gas end olie.
  • Forvent en holdbarhed på 10-15 år. Herefter kan det kun betale sig at udskifte til nyere modeller.
  • Det er lovpligtigt at lave lukket forbrænding ved gasfyr.
  • Gasfyr må ikke installeres i nye boliger (gældende fra 2013).
  • Et oliefyr vil have ekstra årlige omkostninger til rensning af skorsten.
  • Prisen på et nyt oliefyr vil være væsentlig lavere.
  • Udskiftning af gammelt oliefyr med nyt naturgas fyr, kan spare dig op til 5.000 kroner årligt på regningerne.

Der er mange meninger om hvad man bør vælge. Helt overordnet er gasfyr den billigste løsning langsigtet, men omvendt er prisen på et nyt gasfyr ofte markant højere. Vi anbefaler du sætter dig grundigt ind i modellernes egenskaber, for du vil både kunne finde gode og dårlige varianter på markedet.