Vi danskere er vilde med dyr og særligt tre slags; hunden, katten og hesten. Nu er katte relativ billige at købe, mens det forholder sig stik modsat med hunde og heste. Her er der ofte tale om en investering på mange tusinde kroner.

Vi ser det som en investering, fordi du køber hunden/hesten på grund af din hobby eller behovet for et kæledyr. STlaan.dk vil i denne artikel se nærmere på dine muligheder for at optage lån til hest eller hund.

 

Hvad siger banken?

Du er ikke havnet på denne side uden grund. Du har behov for penge til at købe en hest eller hund. Det kan være du gerne vil afsøge markedet, eller allerede er blevet afvist af banken. Mange danskere vil opleve denne skæbne.

Et lån til hund eller hest vil i høj grad blive opfattet som et forbrugslån, der kunne undværes. I hvert fald indtil du har sparet nok op. Det vil være bankens opfattelse i mange tilfælde. Så hvad er næste skridt for dig?

Online lån er altid et alternativ

Online lån vil altid være et godt alternativt og i tilfældet hvor banken har sagt nej, vil det faktisk være dit eneste. På nettet kan du søge alt fra 5.000 til 75.000 kroner hos mange udbydere, hvilket bør være nok til at finansiere købet.

Det er klart, at du altid bør kende til prisen, så du nemt kan klarlægge dit pengebehov. Det er første step i hele processen. Herefter kan du ansøge om et tilsvarende lånebeløb, der kan gøre din drøm om ny hest eller hund til virkelighed.

HundePriser på hunde

Der er forskel på hvor man køber hunde. Gør man det på normal vis, vil prisen ofte ligge i niveauet 5.000 – 10.000 kroner.

Priser på heste

I hestebranchen har dine forventninger meget at sige for prisen. Skal hesten kunne konkurrere eller bare være til hobbyplan? De normale priser vil ligge i intervallet 20.000 – 60.000 kroner, men hvis du leder efter en særlig race eller kvalifikationer, kan prisen godt blive endnu højere.

 

Alt i alt kan du hurtigt fornemme det bliver en væsentlig investering, hvor et lån vil være påkrævet. STlaan.dk har lavet en oversigt over online udbydere, der kan hjælpe dig med beløb på mindst 40.000 kroner. Det bør kunne finansiere det meste.

Gå til oversigt over udbydere med lån på 40.000 kr. 

 

Husk at medregne ekstra omkostninger

Når du beregner hvad en ny hest eller hund kommer til at koste, er det vigtigt at indregne diverse ekstra omkostninger. Det indebærer mad, ridestald, rideudstyr, hundeudstyr, hundehus og hvad der ellers vil være relevant.

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse, specielt hvis det er første gang du anskaffer dig et dyr, uden at have udstyr klar allerede. Så husk at medregne hvad disse ekstra omkostninger vil løbe op i.  Det kan hurtigt blive flere tusinde kroner.

Det er i hvert fald ærgerligt at låne penge til hest eller hund, for så at finde ud af, du ikke har penge nok til mad, udstyr eller legetøj.

 

Vi håber du er blevet klogere på finansieringsmulighederne. Forhør dig i banken og ansøg samtidig et par steder online. Det vil give dig gode kort på hånden.

Du er altid velkommen til at indhente gratis lånetilbud via www.stlaan.dk.