En undersøgelse foretaget af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at antallet af betalingskort stiger, og danskerne bruger kortene langt mere end tidligere. Især ved nethandel bliver betalingskortene brugt yderst flittigt.

Denne udvikling ser ud til at fortsætte, og det er derfor relevant at se nærmere på hvilke muligheder, kreditkortet giver dig, og hvorfor du kan gå glip af masser af fordele ved kun at benytte et debetkort.

Danskerne vælger debetkort frem for kreditkort

Det mest udbredte betalingskort i Danmark er Dankortet eller kombination med VISA, der hedder VISA/Dankort. Over fire millioner danskere har enten Dankort eller VISA/Dankort, mens kreditkort ikke er nær så populært.

Et kreditkort giver dog en række ekstra fordele, som Dankortet ikke kan give, hvorfor du, som forbruger, bør overveje at anskaffe et kreditkort som supplement til dit Dankort.

Kreditkortet giver dig ekstra fordele

Der findes en række forskellige muligheder, men MasterCard er klart det mest udbredte i Danmark.Ved brugen af et kreditkort udskydes betalingen i en vis periode, typisk en måned, afhængigt af din aftale med banken. Derudover er der flere andre fordele, som kreditkortet kan give dig, og som Dankortet ikke kan tilbyde.

Et kreditkort kan især være en fordel for dig, som rejser meget og bruger mange penge på dine rejser. MasterCard kan nemlig anvendes i over 210 lande, mens VISA/Dankort accepteres i lidt færre lande, nærmere bestemt 170. Det skal også nævnes, at man med et Dankort kun kan hæve 20.000 kr. i udlandet om måneden.

Med et MasterCard kan du hæve 15.000 kr. om måneden i hæveautomater samt bruge helt op til det kreditmaksimum, som du har aftalt med din bank.

Desuden kan det være betryggende at have to betalingskort med dig på ferien, så du har et ekstra, i tilfælde af at du mister det ene. Det kræver naturligvis, at du ligger kortene forskellige steder – eksempelvis det ene i din pung og det andet i din inderlomme.

De forskellige kreditkort typer

I denne artikel har vi udelukkende berørt MasterCard overordnet, men der findes mange forskellige udbydere af MasterCard samt andre typer kreditkort, såsom Diners Club. Her er alle de mest udbredte typer på markedet:

  • MasterCard
  • Diners Club
  • American Express
  • Eurocard

Online kan du flere steder få et overblik over størrelsen på gebyrerne, der er forbundet med de forskellige betalingskort og tjekke hvorvidt kreditkortet tilbyder rejseforsikring og meget andet.