Du bør gøre en dyd ud af at få klarlagt dit lånebehov korrekt. Tendenser og statistikker viser, at vi danskere er gladest for at søge om lige lånebeløb som fx. 20.000, 50.000 eller 70.000 kroner.

Det gør bare en forskel om du søger et lån på 50.000 eller 46.000 kr., selvom det kan virke ubetydeligt. For ikke nok med at der påløber renter på et større beløb, så kommer du ligeledes til at have dem i flere måneder. Det kunne være i 2-4 måneder ekstra, da du skal kunne betale den månedlige ydelse og her fordeles lånebeløbet ligeligt ud. Få gode råd og tips til hvordan du vælger dit pengebeløb på korrekt vis.

Sådan gør du

Det er i virkeligheden ret basalt at finde frem til ens pengebehov, men de fleste forsømmer det, fordi de enten ikke har overblik eller ikke gør deres forarbejde ordentligt. Ved at kende svaret på nedenstående to spørgsmål, bør det være ret ligetil, at finde frem til.

Hvad koster det du vil finansiere?

Først skal du vide hvad prisen er på det du vil finansiere. Hvis du vil købe en computer, må du vide om den koster 7000 eller 9000 kroner. Hvis du vil renovere køkkenet, må du ligeledes have indhentet tilbud på opgaven, fra forskellige firmaer.

Hvis ikke, bør du få gjort det snarest, inden du ansøger om lån. Kender du omkostningen, må du ligeledes vide hvor mange penge du skal kunne stå med i hånden.

Hvad kan du undvære?

Det næste er så hvor mange penge fra kontoen du kan undvære. For selvom du har 8.600 kroner stående, kan det jo godt være, at du kun kan undvære 2.000 af dem. Så find frem til hvad du kan/ønsker at undvære fra din nuværende saldo.

Dette kan kræve, at du har overblik over dine fremtidige udgifter og har et overordnet budget du følger. Det har de færreste, hvilket er en skam, for det kan medføre forkerte økonomiske beslutninger i værste fald. Og det er slet ikke så svært eller tidskrævende at lave et budget. Du kan nemt gøre det via skabelonen fra Raadtilpenge.dk.

Nu bør nu have to summer, du kan trække fra hinanden – eksempel:

En købspris på 30.000 kroner, minus 4.000 du har til rådighed, giver et korrekt lånebeløb på 26.000 kr. i dette eksempel.

Lån ikke mere end du behøver

Sidst er det værd at pointere, at du aldrig bør søge mere end du behøver. For det er en anden årsag til at mange forbrugere optager større “runde” lån, end de burde. Det kan være fristende at ansøge om 30.000 kr., selvom man kan nøjes med mindre.

For så har du penge til andre former for forbrug, end det er hovedsageligt er hensigten. Det er bare et skråplan og skidt for din privatøkonomi, så det bør du ikke forfølge. Penge og økonomi er seriøse områder, der skal behandles med respekt.