Der er bestemt ikke ualmindeligt at have et behov for flere penge. Det kan der være så mange grunde til, det kan være en økonomi der er hårdt presset eller store uforudsete regninger, der giver et øjeblikkeligt pengebehov.

I det tilfælde vil de fleste spørge sig selv; hvor kan jeg låne penge? De fleste vil nok med god grund svare banken. Banken har traditionelt set været det sted hvor man kunne låne penge, men nu har flere online udbydere meldt sig på banen.

Det er blevet sværere at få et privatlån i banken, men det er stadig ikke helt umuligt. Dog er chancerne i dag bedre over nettet hos de såkaldte online lånefirmaer.

De er karakteriseret ved færre ansøgerkrav, enklere ansøgningsproces og du har flere valgmuligheder som forbruger. Eneste minus er at renten godt kan ende med at være lidt højere.

Mulighederne afhænger af dine egne forhold

Hvorvidt du kan låne hos banken, staten eller online afhænger af dine egne forhold. Et studielån er kun en mulighed hvis du er på en uddannelse. Her kan du kunne låne et fast beløb pr. måned eller et stort beløb hvis du vil til udlandet.

Det er meget indskrænket, og ikke så relevant for de fleste. Banken er faktisk den branche med den højeste øvre lånegrænse, men det er langt sværere at få et banklån, end at blive godkendt på nettet.

Lånemuligheder i banken

I banken får du også en lavere rente end på nettet, men mulighederne er anderledes. De fleste som i udgangspunktet føler behov for et forbrugslån opfylder ikke de krav der er hos bankerne. Det varierer naturligvis fra bank til bank, men overordnet set er kravene høje. Hvis du tidligere er blevet registreret som dårlig betaler kan du glemme alt om det.

Samtidig skal du have et arbejde og en høj nok indkomst. Der er ret mange forhold der bliver taget højde for, hvorfor processen her også er en smule langtrukken.

Hvilken jobsikkerhed har du, hvilken branche arbejde du i, hvad skal du bruge pengene til og så videre. Det er ikke nødvendigvis uretfærdige krav, men det er uden tvivl en del sværere.

Lånemuligheder online

På den anden side har vi online aktører på lånemarkedet. Det er uden tvivl her mulighederne er størst, hvis man ser bort for den øvre grænse af hvor meget man kan låne. Den er dog også efterhånden rigtig høj.

Der er sket meget efter det indførte ÅOP-loft og omkostningsloft, hvilket har ændret udvalget af udbydere, mens mange har ændre minimums løbetiden til 24 måneder. Dertil er renterne generelt presset ned på et fair og mere fornuftigt niveau.

Det hele er en meget fleksibel ordning, som kan tilpasses ens egen behov. Og finder man et firma, som ikke passer, så er det så godt som sikkert et andet et, der gør.

Alt i alt handler det meget om dine behov som forbruger. Nu har vi gennemgået dine muligheder og ikke mindst hvilke forskelligheder banken og lånefirmaerne udgør.