Det er en større beslutning at låne fx. 40.000 eller 50.000 kroner og derfor er det afgørende du griber det an på korrekt vis. Vi vil derfor give dig vores bedste råd inden du ansøger om et lån online.

Det kan have en stor indflydelse på dine omkostninger og på at du får fundet den bedste løsning. Læs med her for at se hvordan du bør gøre og hvad der skal overvejes, inden du kaster dig ud i låneprocessen.

Råd 1: Gør dit forarbejde

“Rettidig omhu”

Du bør  gøre dit forarbejde ordentligt, uanset om du vil låne online eller i banken. Den vil nemlig hjælpe dig med at få fastlagt dine egne behov, din økonomiske situation, for så at identificere den bedste løsning.

De fleste danskere kender til udtrykket rettidig omhu der særligt forbindes med Mærsk Mckinney Møller. Det var og er mottoet, grundpillen, i en af landets mest succesrige virksomheder. Det handler om at du skal være grundig i det du foretager dig.

Det gælder i særdeleshed ved lån, da det kan få store konsekvenser for din privatøkonomi. Specielt hvis du får valgt en forkert md. ydelse, så du sætter dig for presset. Eller hvis du vælger en løsning, der er dyrere end nødvendigt.

I denne sammenhæng mener vi at det ordentlige forarbejde bør indeholde følgende:

  • Klarlæg dit pengebehov.
  • Skab dig et overblik over markedet.
  • Få fastlagt de relevante firmaer og deres renter.
  • Ansøg hos flere udbydere.

Råd 2: Ansøg hos flere

En af de bedste råd er faktisk at du bør ansøge hos flere firmaer. Det kan være nærliggende kun at søge hos ens foretrukne lånefirma, problemet er bare at du aldrig kan vide hvem der er billigst på forhånd. Her vil det nemlig være udbydernes kreditvurdering, der bestemmer hvilken rente du får tilbudt.

Så være ikke bange for at ansøge flere steder, da det er fuldstændig uforpligtende. Du binder dig ikke til noget, førend du har signeret aftalen. Efterfølgende bør du gå efter den laveste ÅOP, for at finde det billigste tilbud.

Råd 3: Undersøg både bank og nettet

Lånemarkedet online har været inde i en rivende udvikling de senere år, hvorfor de faktisk kan tilbyde dig konkurrencedygtige renter, i visse tilfælde. Du bør derfor ikke gå enten efter banken eller nettet. Det er ikke enten eller, medmindre du sværger til banken, eller vil have pengene hurtigt online.

Under normale omstændigheder, kan begge muligheder være i spil og du kan søge via begge kanaler. Hvem der så vender tilbage med det bedste tilbud, må tiden vise. Men du bør ikke altid, kun gå én af vejene. Du skal dog være OBS på det er markant sværere at blive godkendt i banken og med en længere behandlingstid.

Du kan altid anvende en låneberegner online, hvis du gerne vil kende til den samlede tilbagebetaling, hovedstolen, eller øvrige informationer.