Lån på nettet er blevet nemt og hurtigt, så det hænder at det hele går en smule for stærkt. STlaan.dk vil derfor give dig en række gode råd du bør huske på, inden du ansøger om lån hos diverse udbydere.

Det gælder nemlig om at være forbedret, velovervejet og grundig, når man tegner et større lån. Pengene skal betales tilbage igen og hvis du gerne vil undgå unødige gebyrer og ekstra omkostninger, bør du have en plan for lånet. Se mere her. 

Vi har inddelt vores råd i 4 store kategorier, som du bare SKAL huske på og kende til.

 

1. Hav en plan for lånet

Først og fremmest bør du have en plan for lånet. Hvad skal pengene bruges? Hvordan har du tænkt dig at få dem betalt tilbage. Du bør gennemtænke hele forløbet og sørge for, at der er styr på det hele. Du skal jo kunne betale dine månedlige afdrag.

Har du en dyr tandlægeregning eller bilforsikring der skal betales, bør det fx. indgå i dine beregninger, så du ikke pludselig havner i en problematisk situation. Planlægningen er afgørende og er slet ikke så svær som det kan lyde.

Så længe du kender dine/Jeres faste indkomst og udgifter, bør du vide hvilke muligheder du har som låner.

 

2. Rådighedsbeløbet skal matche den månedlige ydelse

Det leder os til næste råd. Rådighedsbeløbet er nemlig en afgørende faktor, når du skal vælge den månedlige ydelse. Rådighedsbeløbet er de penge du har hver måned, efter de faste udgifter er betalt. Udgifter som husleje, strøm, vand, varme, forsikringer, mobil, internet etc..

Dit rådighedsbeløb må IKKE være mindre end den månedlige ydelse. Hvordan vil du ellers sørge for at have penge til dine afdrag? Når man tegner lån, giver det penge på hænderne, men når de er brugt vil du stå i den omvendte situation. Her vil afdragene nemlig “spise” af dit rådighedsbeløb.

 

3. ÅOP er vigtigere end renten

Nu til et område hvor mange danskere desværre ved for lidt. Lad os slå fast; ÅOP er vigtigere end renten! Længere er den ikke. ÅOP er et udtryk for de samlede omkostninger og forpligtelser forbundet med lånet.

Med andre ord medregner ÅOP procentsatsen elementer som gebyrer og startomkostninger. Hvis de udgør 1.000-2.000 kr. er det jo en væsentlig udgift, der bør indgå i din samlede vurdering af diverse lånetilbud. Disse forhold tager renten ikke hensyn til.

Så gør dig selv den tjeneste, at fokusere mest på ÅOP. Det er den eneste rigtige metode, til at udvælge det billigste lånetilbud.

 

4. Søg altid hos mindst 3-4 lånefirmaer

Nu skriver vi bevidst lånetilbud i flertal ovenfor. Det er nemlig vigtigt du får søgt hos mindst 3-4 lånefirmaer, så du modtager tilbud fra flere udbydere. Jo flere jo bedre. Om du vælger at søge 3,4 eller 6 steder, afhænger meget af dine muligheder og tålmodighed.

Vi vil bare understrege, at jo flere steder du ansøger, jo større vil sandsynligheden være for at finde det billigste lån. Så gør dig selv den tjeneste – der kan være mange tusinde kroner at spare. Og det tager kun 15-20 minutter ekstra. Det er en ret god timeløn, så husk det nu!

 

Vi håber du kan bruge vores råd. Der er i hvert fald ingen tvivl om at de vil guide dig mod flere, bedre og billigere lånetilbud, der passer sammen med økonomi.

Kom i gang med at indhente gratis lånetilbud her.