Når du skal have finansieret dit nye gulv, bør du gøre en indsats for at finde den bedst mulige løsning. Det er ikke altid til at vide, hvem der kan tilbyde dig det billigste lån til nyt gulv. Det kræver du gør dit forarbejde.

Mulighederne er forskellige fra person til person, men mange vil nok opleve banken er vanskelig at overbevise dig. Er det tilfældet for dig, kan du læse om dine bedste alternativer lige her.

 

Søg lån til nyt gulv online

Der er overordnet to alternativer til banken, når du skal søge finansiering af nyt gulv. Du kan vælge at gøre det via gulvfirmaet, da flere er begyndt at tilbyde finansieringsløsninger. Du kan vælge at gøre det via lånefirmaer online, hvor renterne er kommet ned på et attraktivt niveau.

Vælger du at søge lån til nyt gulv online, kan du søge alt mellem 5.000 og 400.000 kroner, hvilket bør være nok for enhver. Det hele er simpelt og ligetil, hvilket har gjort det udbredt hos mange danskere. Der har været skrevet meget om renteniveauerne og om det skulle være dyrt, men det er ikke længere tilfældet. Flere af de billigste lånefirmaer kan tilbyde dig ganske attraktive renter.

Gulvforhandleren er et andet alternativ, men hvor finansieringsløsningerne afhænger fra udbyder til udbyder. Generelt vil det ske via en ekstern partner. Det er tilfældet hos Tæppeland, der gør det via LånLet. Det er tilfældet hos Garant, der gør det via Nordea Finans.

Det giver anledning til at du afsøger dine muligheder grundigt, inden du tager en beslutning. Du kan altid starte med at indhente tilbud online, via lånefirmaer og gulvfirmaer, for at finde frem til hvilken rente og ÅOP du får tilbudt.

Sådan vælger du den rette gulvbelægning

Du vil gerne have ny gulvbelægning, men der er så mange forskellige muligheder og du kan ikke beslutte dig for, hvilken der er den rette for dig, dit hjem og din familie. Lyder det bekendt? Så læs med her, hvor vi vil guide dig igennem de forskellige løsninger, der er for gulvbelægning, og hvad de hver især er gode til.

De mange gulvmaterialer

Der findes mange forskellige gulvmaterialer – alle med hvert sit udtryk, funktion og forskellige fordele og ulemper. I dette afsnit gennemgår vi seks forskellige materialer til gulvet: træ, laminat, sten, beton, linoleum og gulvtæppe.

  • Træ: Trægulve er flotte, klassiske og alsidige. Det er den gulvbeklædning, du typisk finder i indflytningsklare boliger, og der er altså ingen grund til at dække dem til med tæpper, med mindre du har brug for ekstra varme eller et blødere underlag.
  • Laminat: Dette er et materiale, der består af flere ting, der kan få det til at ligne eksempelvis træ, sten og klinker. Der er flere fordele ved laminat, da det er nemt at gøre rent, meget holdbart og findes i mange forskellige udseender.
  • Sten: Det typiske udendørsmateriale kan i visse tilfælde passe indenfor, men det kræver at du godt kan lide et lidt anderledes udtryk. Man kan dog få stengulve, der minder lidt mere om eksempelvis badeværelsesklinker; kalksten er en flot og god løsning.
  • Beton: Beton har et meget råt udtryk og kan give et cool udtryk i såvel køkken som i stue og på badeværelset. Mange huse har betongulve til at starte med, men skal du bruge beton som den øverste overflade kan du med god grund få det lakeret så det holder en lidt glattere overflade, som er nemmere at gøre rent.
  • Linoleum: Denne gulvtype er nem at gøre rent og findes derfor i mange køkkener og på skoler og institutioner. Mange tænker måske først på den sort/hvid-ternede variant, men linoleum kan findes i alle farver og mønstre. Vil du gerne have et gulv, der er let at gøre rent, til et moderne køkken, kan du vælge et linoleumsgulv i hvid, grå eller sort, så det holder gennem tidens tendenser og trends.
  • Gulvtæppe: Et gulvtæppe er varmt, hyggeligt og kan støvsuges. Det egner sig godt til en familie med børn, der tumler rundt, fordi det er blødt at falde på og samtidig er lydisolerende så eventuelle underboer ikke lægger ligeså meget mærke til trin på gulvet.

Gulvmaterialet afhænger af dine behov

Der er altså meget at vælge imellem, når du skal have nyt gulv og flere ting, der skal tages i betragtning, når du skal have nyt gulv til dit hjem. Det er vigtigt at tænker over, hvilke kvaliteter, du har brug for, at din nye gulvbelægning har, før du tænker på udseende. På den måde træffer du et mere holdbart valg og løber en mindre risiko for at fortryde og måtte gøre det om.

Læg gulvet selv og spar penge

Det kan godt blive dyrt, når du skal lægge nyt gulv, så for at gøre det så billigt som muligt, kan du vælge at lægge det selv. Det er nemmest med gulvtæppet og linoleum, men der er alligevel mange risici ved at lægge gulv selv, så spørg din forhandler til råds. Der findes også forskellige videoer på YouTube, der kan give vejledning: