Har du brug for finansiering af energiforbedringer i hjemmet? Det kan hurtigt være dyrt at få efterisoleret boligen eller udskiftet utætte vinduer og døre.

Men flere analyser og undersøgelser viser, at energiforbedringer er en rigtig god investering for mange danskere. Noget der kan tjene dig mange penge med årene. Vi ser på dine muligheder for at låne penge til energibesparelser i boligen.

Sådan får du penge til energiforbedringerne

Når du skal søge finansiering til energiforbedringer har du flere muligheder at vælge imellem. En af de bedste muligheder er det såkaldte Energilån, som tilbydes af mange banker. Det er en låneform skræddersyet til energioptimering af din bolig. Det sker derfor til en god rente.

Det kan være til nye solceller, efterisolering eller noget helt tredje. Du bør derfor starte med at forhøre dig i din egen bank om muligheden. Hvis de siger NEJ, er du altid fri til at kontakte andre banker og långivere.

Hvis det ikke lykkedes, kan du altid undersøge mulighederne online. Her kan du søge alt fra 10.000 – 100.000 kroner hos flere udbydere og til en fornuftig rente. Det bør være nok til at gennemføre de fleste forbedringer og selvom det koster renter, kan det stadig være en god investering.

De bedste initiativer har nemlig et rigtig højt afkast, der gør de tjener sig hjem inden for 2-6 år. Se hvilke længere nede. Du kan nemt søge hos online udbyderne hos os.

Få tilskud fra energiselskaberne

Du har mulighed for at søge om tilskud fra energiselskaberne, hvis dine forbedringer medfører lavere forbrug af varme eller el. Tilskuddet varierer en del, fra 15 – 45 øre pr. besparet kWh, men er bestemt værd at tage med.

Det kan jo gøre hele projektet endnu mere rentabelt for dig. Og glem ikke at du, over lavere regninger, får en bolig der stiger betydeligt i værdi. Det må du ikke glemme som en del af investeringen.

Energiforbedringerne med bedst afkast

Der findes mange former for energiforbedringer i hjemmet, men spørgsmålet er hvilke der bedst kan betale sig? Al energioptimering bliver jo lavet for at du kan spare på varmen og de månedlige regninger.

Penge & Privatøkonomi har tidligere set på hvilke initiativer, du bør fokusere på som det første:

  1. Hulmursisolering – tjener sig hjem på 2-4 år.
  2. Tagisolering
  3. Vinduer og døre – kort tilbagebetalingstid.
  4. Varmeinstallationer

*Bemærk af afkast og besparelser altid afhænger af boligens nuværende stand og alder.

Læs også: Lån penge til solceller