Der er mange danskere der har svært ved at forstå de forskellige lånebegreber. Det er ærgerligt, for det kan betyde unødigt store omkostninger.

Lad os slå det fast med det samme; den laveste ÅOP giver det billigste lån. Så simpelt er det. Vi ser nærmere på ÅOP begrebet og forklarer dig hvorfor det hænger sådan sammen. Se mere i denne artikel.

ÅOP medregner alle omkostninger og forpligtelser

Lad os først præsentere begrebet ÅOP, for dem der ikke har hørt om det før. Det står for de årlige omkostninger i procent og viser derfor hvor dyrt dit lån er. Den store forskel mellem renten og ÅOP procentsatsen er, at sidstnævnte medregner alle lånets omkostninger og forpligtelser.

Det kan være store startomkostninger eller væsentlige gebyrer. Hvis de løber op i flere tusinde kroner, er det jo en væsentlig del af dine samlede omkostninger. Det skal der naturligvis tages højde for, når du sammenligner diverse lånefirmaer.

Hold derfor ekstra godt øje med ÅOP, i stedet for at bruge al energien på renten. Det kan hurtigt give et forkert billede.

Vores egen undersøgelse

Hvem kan så tilbyde det billigste lån online? STlaan.dk har selv lavet en undersøgelse af markedet, deres vejl. renteniveauer og omkostninger generelt.

Det viser et tydeligt billede af, at mange aktører og online banker har et rentespænd, inden for samme niveau. Forskellene i toppen og bunden af renteniveauet er meget begrænset. Det vil derfor i høj grad være den individuelle kreditvurdering, der definerer hvilken rente og hvilke kreditomkostninger du bliver mødt med.

Vi vil derfor klart anbefale dig at indhente flere tilbud, så du er sikker på at ende med den billigste løsning.

Bemærk at det altid vil være en individuel vurdering og at der kan ske ændringer i renteniveauerne. Omend disse generelt vil være blandt de billigste på lånemarkedet i Danmark. Den eneste vej til at finde svaret for dig, vil derfor være at indhente tilbud. Kun derved kan du være 100% sikker på hvad de forskellige kan tilbyde dig af renter og ÅOP.

Faktisk så anbefaler vi at du søger så mange steder du kan og hvor det giver mening. Det er jo meget bedre at søge 4 steder, end kun hos 2 firmaer. I hvert fald hvis deres renteniveauer ligger tæt på hinanden. Det vil nemlig styrke dine chancer for godkendelse og for at opnå lavere omkostninger.

Ikke desto mindre kan det give dig et godt udgangspunkt og husk altid på at ÅOP er meget vigtigt, uanset om du søger forbrugslån, boliglån eller andre lånetyper.