Har du det bedst med at lave danske lån, hvor firmaet bag er veletableret og populære i Danmark? Der er kommet et enormt udvalg på lånemarkedet, så det kan være svært at skelne de forskellige udbydere fra hinanden – og der kommer løbende nye firmaer til.

Vi fokuserer her på at lave gode danske online lån. Der er mange veje til penge på kontoen, men der er god grund til at vælge veletablerede låneudbydere på det danske marked.

Gode danske online lån

Der er kommet mange gode online lån på det danske marked, så det kan være vanskeligt at udvælge det bedste. Specielt fordi det ikke er til at vide på forhånd, førend du har indhentet tilbud. Når du går efter de gode online lån, vil vores anbefaling være at du gør to ting:

  1. Ansøger hos mindst 2-3 forskellige udbydere
  2. Tjekker tilbuddenes ÅOP og udbydernes omdømme

Du kan nemt tjekke udbydernes omdømme, ved at læse anmeldelser, besøge Trustpilot, eller høre bekendte. Alternativt kan du bare stole på de er dygtige, for det er tilfældet med langt de fleste danske firmaer.

Og skulle du støde på dårlig omtale, så husk på det hurtigt give et misvisende billede, da det blot kan være én utilfreds kunde ud af 1.000. Du bør derfor altid forholde dig kritisk til alt der bliver skrevet, inklusiv negative anmeldelser.

Hvem skal jeg så vælge?

Det store spørgsmål er hvem du skal vælge og vi ville ønske, at du kunne få et simpel og håndgribeligt svar. Problemet er at det er umuligt at vide hvem der godkender dig og til hvilken rente. Det afhænger specielt af dit udgangspunkt som kunde. Hvordan er din økonomi? Hvor gammel er du? Har du en god betalingshistorik?

Alle centrale spørgsmål der er afgørende for, hvem der er billigst og bedst for dig. Vores primære anbefaling vil derfor være at undersøge markedet – det kan du nemt gøre via www.stlaan.dk – og søge et par steder. Det vil give dig et godt udgangspunkt for at lave et dansk lån, der matcher dine behov og ønsker som kunde.

I Danmark kan du søge online lån og samlelån op til 500.000 kr., så der bør være lånemuligheder for enhver. Se oversigt over lånemuligheder online her. Flere online banker er blevet prisvenlige og med renter, der er på et fair niveau.

Tjek krav, svartider og anmeldelser

Det er altid en god idé at tjekke selskaberne krav, svartider og anmeldelser af dem, hvis du er i tvivl om hvem du skal vælge. Det vil ofte ende med at være en beslutning, taget ud fra din mavefornemmelse. Medmindre nogle er væsentlig billigere end andre.

Uanset hvad kan du med god samvittighed sige, at du gjorde dit forarbejde ordentligt. Det er altid irriterende at have taget en forkert beslutning og efterfølgende konstatere, at man kunne have gjort mere. Den fejl bør du undgå, specielt fordi et godt forarbejde ofte vil resultere i lavere omkostninger og en lavere ÅOP sats.

Lav ÅOP bør være alfa omega

Der er ingen tvivl om at en lav ÅOP bør være alfa omega, når du udvælger din personlige favorit. Det vil sikre, at du betaler mindst muligt og træffer den rigtige beslutning. Hvem der er billigst på det danske lånemarked online, vil variere fra person til person, og afhænger af den individuelle kreditvurdering.

Du bør derfor altid gøre en indsats for at indhente flere lånetilbud, sammenligne deres ÅOP og udvælge det du foretrækker. Du vil formegentlig opleve at der er markante forskellige i de samlede omkostninger, der vil være din potentielle besparelse.

Det danske lånemarked – i en rivende udvikling

Det danske lånemarked har været inde i en rivende udvikling, de seneste 10 år. De fleste kender til gamle danske udbydere som L’EASY, Express Bank og DER Privat Finans. De er fortsat at finde i Danmark, men suppleret med mange nye udbydere og koncepter.

Simbo, Nova Finans, Anna Finans, Facit Bank & Føniks Privatlån m.fl., er bare en håndfuld af de nye aktører. Du har virkelig fået mange valgmuligheder som forbruger i Danmark og det styrker dit udgangspunkt på mange måder.

Dels har du nemmere ved at finde relevante firmaer, dels er der større chance for at blive godkendt. Den altoverskyggende fordel er dog det rentepres & prispres konkurrencen medfører, hvilket betyder at det er billigere end længe, at optage danske lån online.

Dertil skal tilføjes at de nye låneregler pr. 1. juli 2020 har bidraget yderligere til mere fair renter og priser på markedet, hvor de dyreste aktører enten har måtte tilpasse sig, eller trække sig fra det danske marked – det har et par enkelte valgt at gøre.