Har du en lav indkomst, men et større eller mindre pengebehov? Så vil et lån være den nemmeste vej til flere penge mellem hænderne. Du kan lave lån med lav indkomst online, hvor flere udbydere har milde krav til din indtjening.

Det er faktisk de færreste der kræver, at du tjener mindst X antal kroner. De fleste kræver blot at du angiver din indkomst og kan dokumentere den. Om den så er tilstrækkelig til at blive godkendt, kan du først vide, efter du har ansøgt.

Lån penge trods lav indkomst

Se oversigt med udbydere hvor du kan søge lån trods lav indtægt. Ansøg gratis og uforpligtende.

 

Hvad er mine lånechancer?

Der er ingen tvivl om at din alder og indkomst, er to af de vigtigste forhold, når det kommer til dine lånechancer online. Mens flere udbydere kræver at du har en vis alder, er de mere milde, når det kommer til din indkomst. Her vil langt de fleste bede dig om at angive din månedlige indtægt, men uden den skal være på et bestemt niveau. Det betyder at du kan ansøge lån trods lav indkomst, så længe du fx. modtager dagpenge.

Overordnet set er dine lånechancer gode, uanset om du har et deltidsjob, er på dagpenge eller lignende. Det er bare vigtigt at du er realistisk omkring det pengebeløb du søger. Jo større beløb, desto sværere at blive godkendt.

Du vil opleve at ansøgerkravene, renterne osv. varierer fra udbyder til udbyder. Ét er at de accepterer du har en lav indkomst, men tjek samtidig at du opfylder deres alderskrav. Du vil generelt opleve at det er væsentlig nemmere at blive godkendt online, sammenlignet med banken.

Indkomsten har betydning for dine godkendelseschancer

Det er vigtigt at understrege, at din indkomst har en væsentlig indflydelse på to forhold:

  1. Om du bliver godkendt eller afvist.
  2. Den rente du får tilbudt.

Først og fremmest vil din indtægt influerer på lånefirmaernes kreditvurdering af dig som kunde. Jo mere du tjener, desto bedre mulighed har du, alt andet lige, for at betale dine månedlige afdrag. Det vil give dig bedre chancer for at blive godkendt.

Og ikke nok med at dine godkendelseschancer er højere, så vil du ligeledes have bedre udsigter til en attraktiv rente. Så helt forenklet vil en højere indkomst, medføre lavere renter og billigere lånetilbud. Det er derfor ikke ligegyldigt om du har et deltids- eller fuldtidsjob. Om du er på kontanthjælp eller lønmodtager.

Det gør alt sammen en forskel, når virksomhederne vurderer dig som kunde og i sidste ende skal beslutte, om du skal godkendes eller ej. Nu er din indtægt ganske vist ikke det eneste parameter, der indgår i lånefirmaernes vurdering af dig. Det samme kan din gæld, alder og boligforhold gøre.

Blot så du er bevidst om at du sagtens kan søge lån trods lav indkomst, men de svar og tilbud du modtager retur, vil afhænge af hvor meget du tjener.

Hvad menes der med lav indkomst?

Lav indkomst kan være et abstrakt begreb, for hvad der er meget for nogle, er lidt for andre. En normal indkomst vil være en standard fuldtidsløn på +/- 30.000 kr. og opefter. En lav indkomst vil derfor gælde de målgrupper med deltidsarbejde, dem som er på dagpenge eller unge studerende på SU.

Indkomsten bør ikke sættes i bås, for dine boligforhold, alder, eksisterende gæld og betalingshistorik, spiller også en væsentlig rolle når bankerne kreditvurderer dig. En person med indtægt på 15.000 før skat kan derfor godt blive afvist, mens en person der modtager 12.500 før skat, kan blive godkendt. Det kan skyldes forskellige i alder, boligforhold eller nuværende gæld.

Kredittjekket er et nuanceret billede af din økonomiske tilstand, og selvom indtægten har en stor indflydelse, er det bestemt ikke den eneste parameter. Så længe du kan se du opfylder de generelle ansøgerkrav, bør du derfor ikke holde dig tilbage fra at ansøge.

Det er uforpligtende at ansøge og du kan højest modtage et afslag. Såfremt din låneansøgning bliver afvist kan du med fordel spørge til årsagen bag, for at vide om din lave indkomst er tungen på vægtskålen.