Nationalbanken er kommet med en dugfrisk kvartalsoversigt for 1. kvartal 2015. Med Lars Rohde i spidsen er der positive udmeldinger som vil glæde og påvirke mange danskere. To af de mest centrale er forventningerne til stigende boligpriser og et opsving i væksten.

STlaan.dk ser nærmere på forventningerne til 2015 og hvordan det vil påvirke den enkelte dansker.

 

Forventninger til boligpriserne

Nationalbanken forventer at boligpriserne vil stige med 3,4 % i løbet af 2015. Det er en klar stigning, der kun vil puste til debatten om en igangværende boligboble. Det er en frygt mange eksperter deler, men ikke desto mindre vil højere boligpriser giver dig en større friværdi som ejer.

Noget der i sidste ende kun vil gavne din privatøkonomi og muligheder for at få omlagt dit nuværende boliglån, til et billigere et af slagsen.

Deres forventninger til 2016 er godt nok sænket fra 3,4 til 3,3 procent, men det ændrer ikke ved de positive strømninger. Viser det sig at være sandt, kan mange boligejere helt sikkert se frem til et givtigt år.

 

Større forventninger til vækst

Det er ikke kun på boligfronten at Nationalbankens forventninger er positive. Det samme er deres forventninger til årets økonomiske vækst.

Den er nemlig blevet hævet fra 1,7 til 2,0 %. En markant stigning der gør man kan tale om et opsving. De opskruede forventninger fortsætter ind i 2016, hvor der nu forventes en vækst på 2,1 %.

Over hele linjen kan man roligt tale om, at foråret og det gode vejr har ramt Danmark i flere forstande. Det er de faldende oliepriser, lave renteniveauer og en stærk dollarkurs er tre af de væsentlige årsager til udviklingen.

Du kan finde kvartalsoversigten og se andre aktuelle nyheder på www.nationalbanken.dk.

 

Hvad betyder det for mig?

Hvad betyder alt dette for dig som almen dansker? Du kan kort sagt forvente at få flere penge mellem hænderne. Den naturlige konsekvens vil være en større disponibel indkomst og økonomisk råderum. Specielt hvis din bolig stiger meget i værdi.

At mange danskere vil få flere penge mellem hænderne afspejler sig også i forventningerne til privatforbruget, der ligeledes forventes at stige i løbet af 2015 og 2016.