Skal du ud og købe din første bil, eller skal din gamle bare skiftes ud med en anden? Så behøver du ikke nødvendigvis gå ud og investere i en spritny bil. Der er nemlig mange penge at hente på at købe en gammel eller brugt bil i stedet, og du behøver ikke nødvendigvis gå på kompromis med kvaliteten, hvis du holder godt øje.

Der er stadig tale om en større investering, og derfor hjælper vi dig her med at finde ud af, hvordan du kan finansiere din gamle bil gennem et forbrugslån. Hvis banken altså har afvist dig.

Søger du lån til køb af gamle biler?

Hvis du vil have en god bil til en billig pris, så er der bestemt grund til at undersøge markedet for brugte biler. Her kan du slå en god del af prisen i forhold til en ny, og så får du stadig et super produkt. Dog skal du selvfølgelig stadig af med en god sjat penge, og prisen afhænger naturligvis helt af bilens alder, stand og ikke mindst model.

I nogle tilfælde vil du kunne få en udmærket bil til omkring 10.000 kr, mens de mere populære og dyre modeller hurtigt kan koste mindst 5-10 gange så meget. Det er altså umuligt at fastsætte et prisniveau for køb af gammel bil, fordi det afhænger fuldstændig af dine ønsker og behov.

Det er fordelen ved at optage et forbrugslån til at købe brugt bil. Her kan du nemlig helt selv vælge dit beløb inden for långiverens rammer, og her er typisk tale om alt fra et par tusinde kroner og op til flere hundrede tusinde hos de største udbydere. Det giver dig stort spillerum til at kunne sammensætte lige det forbrugslån, der passer til dine behov og dit budget. Du får også den store frihed, at du kan bruge pengene nøjagtig, som du ønsker det. Der er altså ingen begrænsning på, hvad lånet kan bruges der, og der stilles på intet tidspunkt spørgsmålstegn ved formålet.

Grunde til at vælge en gammel bil

Den helt oplagte grund til at købe en gammel bil er naturligvis, at der er penge at spare. Og mange! Biler falder hurtigt i værdi, når de skal sælges anden gang – også selvom de ikke er særlig brugt. Således kan du faktisk gøre nogle virkelig gode kup, hvor du køber en populær og lækker model uden særlig slid, til blot en brøkdel af prisen for den samme bil i ny tilstand.

Til gengæld løber du naturligvis den risiko, at bilen ikke er i helt samme stand, som den var fra ny. Her gælder det om at holde øjne og ører åbne, inden du skriver under på købsaftalen.

Tjekliste for hvad du skal kigge efter

Du bør selvfølgelig først og fremmest altid se på selve bilen og inspicere den for fejl, skader, ridser og lignende. Køber du den hos en autoriseret brugtbilsforhandler frem for en privatperson, så mindsker du risikoen for, at der skulle komme ubehagelige overraskelser med i købet. Ofte følger der stadig en form for forsikring med, og det er smart at sætte sig ind i, hvad denne så dækker, og om der er nogen form for garanti på bilen.

Læs også kontrakten grundigt igennem, uanset om du køber fra en privat eller en forhandler, for at sikre dig, at alle detaljer er med, og at eventuelle skader og mangler er noteret på forhånd.

Det er også en rigtig god idé at tjekke, hvor mange kilometer bilen har kørt, da det er en god indikator for brugen. Og så skal du selvfølgelig undersøge, hvor meget du sparer ved at købe bilen brugt frem for fra ny, så du kan se, om det egentlig kan betale sig.