Det er mandag morgen, du skal på arbejde og køre ungerne i skole og bilen vil ikke mere. Mekanikerregningen kan somme tider være så stor og bilen så gammel, at det kan virke som en bedre ide med en ny bil.

Det er bare dyrt at købe bil, så de fleste danskere vil få brug for finansiering. Har du brug for 300.000 kr. på kontoen, bør du være ekstra bevidst om omkostningerne. Vi ser på hvad det koster at låne 300.000 til ny bil lige her.

Start med at få overblik over lånemulighederne

Det er en god idé at du starter med at få overblik over lånemulighederne som forbruger. Det kan godt være banken normalt er en mulighed, men er de det ligeledes for dig? Hvem kan hjælpe dig online? Er det muligt at søge lån til bilen via forhandleren?

Der er mange ubekendte spørgsmål du bør arbejde på at få besvaret. I hvert fald hvis du gerne vil finde det billigste lån på 300.000 kr. og det er bestemt hvad du bør gå efter. Vi kan hjælpe dig med at sammenligne og få overblikket over mulighederne på online markedet.

Se hvor du kan søge online lån på 300.000 her.

Du er nødt til selv at snakke med bankrådgiveren for at få en indikation af, om de ønsker at tilbyde dig et billån på 300.000 kr. Det samme er tilfældet med bilforhandleren. Det kan godt virke uoverskueligt og som en masse arbejde, men i sidste ende belønner det sig, i form af lavere omkostninger.

Hvor meget skal jeg betale for mit lån?

Hvor meget skal du så betale i rente for at låne penge til bilen, vil afhænge meget af de forskellige udbydere. Følgende giver vi et vejledende eksempel på, hvor meget renten betyder for den samlede pris eller låneomkostninger, som vi kalder dem i det kommende afsnit:

  • Hovedstol (dit lån): 300.000 kroner
  • Rente: 6 procent
  • Løbetid: 5 år
  • Stiftelsesomkostninger: 1.000 kroner
  • Månedlig ydelse: 5.795 kroner

Lånet med disse parametre er lavet ud fra et eksempel vi selv har fundet på nettet, så dit billån kunne ende med at se præcis sådan ud. Det ville give dig låneomkostninger på omkring 49.000 kroner og den samlede ydelse ville dermed ende på lige under 349.000 kroner for at låne penge til en ny bil.

Du kan undersøge forskellige muligheder på markedet for, hvor du kan låne og dermed også, hvad prisen bliver. For jo mere du leder og undersøger, jo større chance er der for, at du finder den laveste rente på markedet.

Med flere tilbud på hånden, har du også noget at presse udbyderne med. For hvis du har fundet en lavere rente et andet sted, kan det være du kan forhandle bedre vilkår eller lavere gebyrer på plads. Alt for mange danskere tror at tilbuddet er 100 % fast, men hos de fleste vil der være mulighed for at få et mindre afslag. Det er i hvert fald værd at forsøge sig, det koster ikke noget!

Opsummerende er det vigtigt at lave research på flere forskellige lån, men når du først har gjort det, er det vigtigt at fokusere på ÅOP som det sidste. Udbyderen med den laveste ÅOP vil definitivt være billigst, uanset om det så er fundet i banken, online eller hos bilforhandleren. At andre aspekter så kan have betydning for din beslutning, er en anden sag.