Ønsker du at låne 30.000 kr. vil det helt sikkert være relevant, at kende til de samlede kreditomkostninger. De vil nemlig variere en del fra udbyder til udbyder – og alt efter hvilke løbetid du vælger.

Der er udbydernes kreditvurdering der afgører hvilken rente og vilkår du får tilbudt, men vi har alligevel prøvet at regne på tallene, for at give dig et godt indtryk. Det vil give dig en fornemmelse af, hvilke omkostninger du ca. kan forvente ved et lån på 30.000 kr.

Låneberegning af prisen

I vores låneberegning af prisen vil følgende parametre være gældende. Hvis du allerede selv kender disse tal, kan du med fordel prøve at indsætte dem i en af beregnerne på nettet.

  • Beløb: 30.000 kr
  • Årlig rente: 8,50 %
  • Løbetid: 50 måneder
  • Stiftelsesomkostninger: 800 kr.

Tjek også vores oversigt med udbydere, der kan låne dig 30.000.

Resultatet af beregningen

Vores resultat af beregningen har medført en ganske fornuftig ÅOP på 10,22 før skat. Om du kan opnå en tilsvarende lav ÅOP er tvivlsomt, da det vil kræve en meget sund privatøkonomi.

Ydelsen er på omkring 733 kroner, hvilket er et beløb de fleste danskere vil kunne undvære hver måned. Sørg for at ydelsen er markant mindre end dit rådighedsbeløb, så din økonomi kan bære de månedlige afdrag. Her er de tørre tal for beregningen:

  • Samlet omkostning: 36.638,56 kr.
  • Månedlig ydelse: 732,80 kr.
  • ÅOP før skat: 10,22 %
  • ÅOP efter skat: 7,16 %

Det koster dig 6.638,56 kr.

Det mest centrale for dig, er at vide hvad det koster dig at låne 30000 kroner samlet set. Her er prisen på 6.638,56 kr. ud fra vores eksempel. Det kan lyde som en høj pris for et lån på 30.000 kr., men er det faktisk ikke. Man skal nemlig huske på, at man vel og mærke har pengene i over 4 år.

Ikke desto mindre er det en god idé altid at klargøre sig, hvad de samlede låneomkostninger bliver, uanset om du fx. vil låne 30000 eller 50000 kroner. Det kan nemlig sætte dine tanker i gang og vil sikre, at du gør det velovervejet. For hvis du føler dte bliver alt for dyrt, kan du altid blot takke nej til de lånetilbud du modtager.

Du forpligter dig aldrig til noget, før du har underskrevet selve låneaftalen. Den bør du derfor gennemlæse grundigt og tænk dig gerne om to gange, inden du skriver under.