Hvis du har brug for 10000 kr. på kontoen, vil du helt sikkert være interesseret i at vide hvad det koster. Det er kun sundt at være prisbevidst og STlaan.dk giver dig svaret på denne side.

Vi har lavet et par regneeksempler, ud fra forskellige renter, i et forsøg på at give dig et fornuftigt indtryk af hvad det kan koste dig i kroner og øre.

 

Lad os allerførst understrege at låneeksemplerne kun er vejledende og fiktive. Du skal indhente tilbud selv, for at vide hvilken rente DU kan få tilbudt. Det kan du via denne låneoversigt.

Præmisser for udregningerne

Vi har sat en række præmisser for udregningerne, da man skal kende rente, oprettelsesgebyr, og løbetid, for at kunne udregne de samlede omkostninger, ved et lån på 10000 kr.

Her er de forskellige præmisser:

  • Rente på 10 %
  • Løbetid på 12 måneder
  • 800 kr. i oprettelsesgebyr

Regner man dette ud, kommer det til at koster1.388,42 kr. at låne 10000. Ved at have pengene i 12 måneder, skal du altså blot betale 1.388,42 kroner retur. Vel og mærke hvis du opnår en lav rente på 10 procent.

I det tænkte eksempel at renten stiger til fx. 12 % vil regnestykket se lidt anderledes ud. De samlede omkostninger vil stige og det samme vil ÅOP. De samlede omkostninger bliver nu 1.506,83 kr., hvilket er 118,41 mere. ÅOP er steget fra 27,71 % til 30,27 %.

Det er dog afgørende at understrege, at særligt ved mindre forbrugslån på 10000 kr., kan du nemt opleve højere renter alt efter hvor du søger. Så selvom det kan virke billigt, skal du først have indhentet tilbud, for at vide om det vil være tilfældet for dig.

Du kan opleve store renteforskelle online, hvorfor dit forarbejde er fundamentalt, når du skal identificere den billigste løsning. Og så er det ikke fordi det behøver at tage meget mere end 15-20 minutter.

Hvor kan man låne 10000 kr?

Det næste spørgsmål for mange er hvor man kan låne 10000 kr, så man kan komme i gang med at søge. Specielt på dette niveau, kan mange udbydere hjælpe dig. Netop det store udvalg af lånefirmaer, kan gøre det svært at overskue og vide hvem der er bedst. Igen vil vi gerne henvise dig til vores 10.000-kroners oversigt.

I oversigten kan du se flere af de førende udbydere og hvilke muligheder de tilbyder dig. Skulle vi udvælge 3 firmaer, der som udgangspunkt tilhører den billige ende, må det være følgende:

  • Bank Norwegian
  • Santander Consumer Bank
  • Ekspres Bank

De vil helt sikkert være prisvenlige muligheder, men husk at søge flere steder, så du giver dig selv det optimale udgangspunkt. Der er mange valgmuligheder og du kan nemt ende ud med en løsning, der er dyrere end ønsket. Du bør derfor anskue dette forarbejde, som en god investering og en metode til at spare penge.

Samtidig er det ikke givet at du opfylder kravene hos samtlige selskaber og det er endnu en god grund, til at få undersøgt mulighederne ordentligt, inden du træffer din endelige beslutning.